Közélet

Jól muzsikált az orosz légvédelem: nyugati szuperrakétákat sikerült kivédeni

Az elmúlt 24 órában Storm Shadow és HIMARS is áldozatul esett. Az oroszok 12 ukrán drónt is megsemmisítettek.

Eredményes napot zárt az orosz légvédelem a hadsereg beszámolói szerint, hiszen több jelentős fegyvert is sikerült hatástalanítaniuk – számolt be róla a TASZSZ orosz hírügynökség. A közlemény szerint az elmúlt 24 órában a légvédelem két Storm Shadow rakétát, 19 HIMARS rakétát, két HARM rakétát semmisített meg, és 12 ukrán harci drónt lőtt le.

UAE-DUBAI AIR SHOW
Storm Shadow rakéta (illusztráció)
Fotó: Rabih Moghrabi / AFP

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szombaton jelentős sikernek nevezte a Storm Shadow és a HIMARS rakták elfogását. A szóvivő kitért arra is, hogy a lelőtt tucatnyi drónt nem egy helyszínen semlegesítették, számos településnél támadtak az ukránok.

Az oroszok szerint a népszavazással hozzájuk csatolt területek közül a Luhanszki Népköztársaságban található Zatyisznoje, Kremennaja, Cservonopopovka, valamint a Donyecki népköztársasági Kremenyec és Jasznyoje, a Zaporozzsjai területen pedig Pology és Removka településeknél lőttek le drónokat.

A legjobb német vadászgépeket akarják az ukránok

A Taurus légi indítású, lopakodó vadászgép, a hatótávolsága 500 kilométer is lehet. Kijev az ellentámadásban sok nyugati fegyvert szeretne bevetni.

 

 

HIMARS orosz légvédelem Storm Shadow rakéta
Kapcsolódó cikkek