Orosz közlés: Az ukrán különleges szolgálatok vegyi támadást hajtottak végre Mazanivka közelében

2022. május 16. 22:29

A robbanás során keletkezett egy kilométeres mérgező felhő Kramatorszk felé vonul.

2022. május 16. 22:29
null

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy az ukrán különleges szolgálatok felrobbantottak egy tonna ammónium-nitrátot a Donyec-medencei Mazanivka közelében, aminek következtében körülbelül egy kilométer magas mérgező felhő keletkezett, amely Kramatorszk felé vonul.

A tárca emlékeztetett rá, hogy május 11-én hasonló „provokációt” hajtott végre az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a Harkiv megyei Dolhrenke falu közelében, hogy az orosz hadsereget vegyi fegyver bevetésével vádolják meg: akkor egy műtrágyát, feltehetően ammónium-nitrátot tartalmazó tartálykocsit robbantottak fel.

A donyecki „népi milícia” este közölte, hogy az az ukrán hadsereg a nap folyamán több mint 150 lövedéket és aknát lőtt ki hat településre az entitás területén. A támadások következtében egy civil megsebesült.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: ANATOLII SIRYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. május 17. 08:10
A csecsen köztáraság vezetője, Ramzan Kadirov: az Azov ezred egy fasiszta formáció, amely számos atrocitásban és a Donbass lakosságának gyilkolásában is részt vett” – fogalmazott a csecsen hadúr. Ezt követően kifejtette, hogy „Az Azovstal alagsorában ezek a fasiszta bűnözők civileket tartanak, élő pajzsként használva őket. Ennek a gengszterszervezetnek a tagjai Ukrajnában és nemzetközileg is ismertek, ezek az emberek
szürkeSzarvas
2022. május 17. 06:02
Várható volt.
Sany Xepi
2022. május 17. 05:57
Már több hete írják sok helyen, hogy az oroszok vegyi fegyvert akarnak bevetni. Már akkor tudni lehetett, hogy az ukránok fognak.
krampus
2022. május 17. 03:44
Ideje lenne Lembergbe lehajitani egy enyhitett nuklearis bombat s ott vege lesz az egesz bohockodasanak ennek a zsido zenebohocnak. Igaz az nem porgetne tovabb az amcsik hasznat, de legalabb beallna a beke s mindenki foglalkozhatna a kovetkezo covid hisztivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik