2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

A legújabb kormányzati bejelentések - Kormányinfó a Hír TV-n

A Magyarországnak járó uniós pénzekkel kapcsolatos brüsszeli bejelentést követően a szerdai kormányülést követő Kormányinfót mutatjuk. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Navracsics Tibor témáért felelős tárcavezető és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentéseit közvetítjük.

  • A legújabb kormányzati bejelentések - Kormányinfó a Hír TV-n

A magyar nemzeti terv a legkiválóbbak között van

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azt mondta, hogy az EB döntése nem okozott meglepetést. Közölte, hogy az újjáépítési terv magyar részét elfogadásra ajánlja a bizottság, és ez egy nagy eredmény. A magyar nemzeti terv a legkiválóbbak között van - tette hozzá. Több mint másféléven keresztül folyt a nemzeti terv elfogadása, és ennek most meglett a gyümölcs.  

Navracsics: Ez nem újdonság

Bíznak abban, hogy az Európai Bizottság mostani döntése megnyitja a lehetőséget a kohéziós pénzekről is a megállapodást. A felfüggesztésről azt mondta, hogy ez nem jelent újdonságot. Abban bízik, hogy a következő időszak vállalásait teljesíti a kormány, és meg tudják győzni a bizottságot és a tanácsot, hogy a felfüggesztést nem kell fenntartani - mondta a miniszter. 

Teljesítjük a vállalásokat

Navracsics kérdésre elmondta, hogy nyitottak az ésszerrű kompromisszumra a kormány elveinek a feladása nélkül. Pontosan teljesítjük, amit vállaltunk - tette hozzá.Végig arra koncentráltunk, hogy politikamentesen kössünk megállapodást. 

Az Európai Parlament nyomása alatt áll a bizottság

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, hogy a kondicionalitási eljárást egyelőre nem zárta le a bizottság. A bizottság nem méltányolta az Országgyűlés döntéseit a kondicionalitási eljárást illetően, valamint az EP nyomása alatt áll - mondta a miniszter. Az, hogy az EP-ben ilyen hangulat kialakult, az a baloldlai képviselők felelőssége, a magatartásuk nem elfogadható - mondta Gulyás. 

Középpontban a rezsicsökkentés

A kormánynak ennek a pénznek a többszöröséről kell gondoskodnia a rezsicsökkentés fenntartása érdekében, mint amennyit most elérhet az ország - mondta az Origo kérdésére Gulyás. 2023 második felében érkezhet több uniós pénz az országba - tette hozzá.  

Nem lesz rendkívüli ülés

Navracsics Tibor az Origo kérdésére elmondta, hogy az Országgyűlésnek nem kell rendkívüli ülést tartania a jövőbeli feltételek teljesítése érdekében.   

Ne csökkenjen a bizalom

Navracsics Tibor kérdésre elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak továbbra is az Európai Bizottsággal, hogy ne csökkenjen a bizalom a két fél között.Azért, mert a Bizottság az utóbbi időben inkább az újságírókkal közli először az álláspontját és utána a magyar kormánnyal, attól még folytatódnak a jövőben is az egyeztetések.

Ekkor emelkedhet a tanárok bére több mint 20 százalékkal

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, olyan nagyságrendű törvényalkotásra nincs szükség, mint ami eddig volt a tárgyalás miatt.Ha rendben érkeznek a pénzek, akkor már januártól több mint 20 százalékkal emelhetik a tanárok bérét, de ez a bizottságon múlik. 

Nyílt magyargyűlölet

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az Európai Parlamentben a képviselők egy részénél nyílt magyargyűlölet van. Egyes ügyekben ez játszhat szerepet, amikor a bizottság szigorúbban jár el.

Nem kapcsolunk össze különféle ügyeket

Az egész EU működése azon alapszik, hogy különféle ügyeket nem kapcsolunk össze - mondta kérdésre Gulyás.

Navracsics: Ebben bízunk

Abban bízunk, ha március végéig teljesítjük a vállalt dolgokat, akkor az Európai Bizottság is azt fogja mondani, hogy felfüggeszti az operatív programban befagyasztott forrásokat - mondta kérdésre Navracsics Tibor.  

Gulyás: Minden határt átlépett a baloldal

A baloldal minden határt átlépett az elmúlt hónapokban. Miközben hatmillió forintot keresnek a baloldali képviselők, addig azért küzdenek, hogy ne kapjanak fizetésemelést a tanárok - mondta kérdésre Gulyás. Az Európai Parlament célja, hogy foglyul ejtse a bizottságot - tette hozzá.  

A magyar baloldal jóval befolyásosabb Brüsszelben

Mindenre érzékenyen reagál a forint árfolyama, de leginkább a háborúval kapcsolatos brüsszeli elhibázott lépésekre - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az, hogy ez a megállapodás még nem jött létre abban a magyar baloldalnak lényeges szerepe van.A magyar baloldal befolyása internacionalista jellegéből adódóan sokkal nagyobb befolyással bír Brüsszelben, mint a magyar választók között.

Feszített időszak jön

Feszített idejű beruházási időszak jön - mondta kérdésre Navracsics. A bizottság is megegyezésre törekszik, és jól működtünk együtt, és a miniszter reméli, hogy ez a jövőben is megmarad.  

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!