Íme minden részlet az üzemanyagárstop megszüntetéséről

A döntés okaként egyértelműen a brüsszeli szankciókat nevezte meg a kormány.

MAGYAR NEMZET
Forrás: VG2022. 12. 07. 7:44
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt bejelentésével egy időben kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben a 480 forintos hatósági áras üzemanyagról.

Ebben a kabinet az uniós szankciók életbelépését jelöli meg annak okaként, hogy az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezéseket módosítania kell. Úgy fogalmaztak, hogy 

a kormány arra való tekintettel hajtja végre a módosításokat, hogy hatályba léptek a  kőolajszállításra vonatkozó uniós szankciók, amelyek hatásai az  ellátásbiztonságot veszélyeztetik.

Egyebek mellett hozzányúlnak a hatósági üzemanyagárral kapcsolatos egyes intézkedésekről szóló 57/2022. (II. 28.) kormányrendelethez és a kis benzinkutaknak a vidéki ellátásbiztonság garantálása érdekében történő támogatásáról szóló 84/2022. (III. 5.) kormányrendelethez is.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet kedd 23 órától lépett hatályba.

Az eredeti cikk Megjelentek a részletszabályok – így szűnik meg az üzemanyagárstop címen olvasható a Világgazdaság oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bach Máté)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.