Közélet

Újabb rendőrt késeltek meg

A tizenéves késelőt egy szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett lefogni.

Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön. 

Police car in action with blinking light at night in the city. Police car in action with blinking light and siren signal at night in the city. Blurred bokeh background, public lighting lamps.
Fotó: Getty Images

A járőr azért jelent meg a társasháznál, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért: a lány a bejelentés szerint hétfő óta nem volt otthon és éppen megjelent a barátjánál. A járőr a bejelentés ellenőrzésére odament, összetalálkozott a lánnyal és annak ugyancsak 16 éves barátjával, akik éppen el akarták hagyni az ingatlant. A lépcsőházban igazoltatni akarta őket, de a fiú a felszólítását figyelmen kívül hagyva megpróbált elfutni. 

A rendőr testi kényszert alkalmazott, a fiú azonban a földön fekve is ellenszegült, folyamatosan próbálta őt lerúgni magáról és többször ököllel próbálta megütni. 

Amikor a járőr megkezdte a fiú megbilincselését, 

a támadó egy kilenc centiméter pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. 

Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövetőt egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak lefogni. 

A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A fiút őrizetbe vették, ellene hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. 

Korábban a Világgazdaság is beszámolt az Újbudán megkéselt rendőr tragédiájáról, a fiatal rendőr februárban lett volna 30 éves. Az esti órákban érkezett bejelentés a rendőrséghez arról, hogy Budapest XI. kerületében – egy Lecke utcai társasházban – egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba. A rendőrség megerősített létszámban érkezett a helyszínre, de a késes férfi nekiment a rendőröknek. Három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, az elkövetőt később majd elfogták. A hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án délután egykor tartották a mátészalkai köztemetőben. 

 

 

késes támadás késelés bűnügy rendőr
Kapcsolódó cikkek