Elképesztő volumenű megrendelést kapott a Leopardok német gyártója

2023. január 30. 22:20

Az Egyesült Államok leadta igényét.

2023. január 30. 22:20
null

A német Rheinmetall-csoporthoz tartozó American Rheinmetall Vehicles és a General Motors konzorciuma nyert egy óriási nagyságú megrendelést az Egyesült Államokban. A megállapodás értelmében a két cég együtt szerződhet le az Egyesült Államok hadseregével, az elsődleges információk szerint 

taktikai célokra bevethető teherautókat gyártanak majd. 

Az amerikai hadsereg által kiírt program célja, hogy a hadsereg fokozatosan fiatalítsa teherautóit. Az első információk szerint a rendelés 40 ezer (!) teherautóra terjed ki, mintegy 14 milliárd dollár értkében –írja a Reuters

A szerződés értelmében a két cégnek HX3 Common Tactical Truck nevű járműveket kell gyártania, melyek akár az önvezetésre is alkalmasak lesznek. A Világgazdaság megjegyzi, hogy a Rheinmetall - amely a 4iG telekommunikációs és IT-cégnek is résztulajdonosa - gyártotta azt a 14 darab Leopard 2-A6 típusú harckocsit, amelyet Németország ad át Ukrajnának.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Jure Makovec / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smokey eye
2023. január 31. 10:39
Már sokadszor olvasom, hogy a Rheinmetall a Leopardok gyártója, pedig nem az . A Leopardokat a KMW ( Krauss Maffei-Wegmann ) egy másik német hadiipari cég gyártja . A Rheinmetall csak beszállító a Leopardoknál, igaz elég jelentős ( pl. ágyúcső ), de nem a gyártó .
Ricsibmf
2023. január 31. 10:32
Szép nagy jutalomfalat a jó kutyának!
fosraelattack
2023. január 31. 10:13
Magyarországról is rendelnének, ha lenne valami hadiiparú gyárunk... De mi csak jelentősen túlárazott stadionokat tudunk gyártani (építeni).
patópál
2023. január 31. 10:03
Valóban kapott a német kormány egy visszautasíthatatlan ajánlatot Washingtonból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik