Katonai konvoj érkezik a magyar utakra, elég sok helyen lehet majd látni

Szombat reggel nyolckor indul a menet, az útvonal a cikkben.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Honvédség2023. 03. 24. 14:40
null
20200317 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Vonul a katonai konvoj az autópályán. A képen: Ural-375 típusú szállító jármű Fotó: Matey István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred kijelölt állománya a „Noble Imperat 2023–1” elnevezésű gyakorlaton vesz részt. A feladat eredményes végrehajtása érdekében közúti átcsoportosítást hajtanak végre Hajdúhadházról Újmajorba, március 25-én, szombaton, reggel nyolc órai indulással – tájékoztat honlapján a Magyar Honvédség.

Ez alapján konvoj a Hajdúhadház Vay Ádám Kiképző Bázis–Hajdúhadház, Hunyadi út–Hajdúhadház, Bocskai tér–Hajdúhadház Kossuth utca–4-es számú főút– M35-ös elkerülő út–M35-ös autópálya–M3-as autópálya–M31-es autópálya–M0-s körgyűrű–M7-es autópálya–Székesfehérvár elkerülő 8-as számú főút irányába–8-as számú főút Veszprém irányába–Hajmáskér, hadiút –Újmajor tábor útvonalon halad.

A Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Figyelmeztettek továbbá, hogy a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén katonai rendész kísérőjárművek biztosítják.

A haderő arra is kéri a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Matey István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.