Kombájnokat lőttek ki tankok helyett a Wagner-vezér szerint + videó

A katonákon túl a mezőgazdaság is alaposan megszenvedi az orosz–ukrán háborút, a harcok gyakran a szántóföldeken is zajlanak. Így már megszokottá vált a látvány, hogy a kombájnok helyett leginkább harckocsik cikáznak a búzamezőkön. Egyes feltételezések szerint ezúttal az oroszok elvétették a célpontot, és az ukrán harckocsik helyett mezőgazdasági gépeket értek a lövéseik – erről tanúskodik legalábbis több Telegram-csatornára feltöltött videó.

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 11:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gratulálok az orosz védelmi minisztérium vezetőségének és harcosainak a jól végzett munkához” – jegyezte meg ironikusan Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldoscsoport vezetője a Telegram-üzenetében.

Prigozsin is beszállt abba a vitába, amit az egyik orosz háborús Telegram-csatorna indított el, amely szerint a kilőtt járművek sziluettje jobban hasonlít egy kombájnra, mint egy harckocsira. A csatorna azt sugallja, hogy az orosz védelmi minisztérium felvételein valójában civil célpontot találtak el a katonák.  

Prigozsin pikírt módon gratulált az orosz védelmi miniszternek, hogy a kombájnoknak álcázott Leopárd-tankokat kilőtték, majd a  Wagner-főnök hozzáteszi, hogy a videón látható járművek mozgása és a lefelé konyuló csövük is arra utalnak, hogy ezek bizony kombájnok. 

A videót a Wagner-csoport hivatalos csatornáján is meg lehet nézni, és mindenki eldöntheti, hogy a Wagner-vezérnek vagy az orosz hadvezetésnek van-e igaza.

Borítókép: Harckocsik helyett kombájnokat lőhettek ki az oroszok (Forrás: Telegram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.