Balázs Attila bő másfél óra alatt milliókat keresett

A védett ranglistájának köszönhetően főtáblára került Balázs Attila a spanyol Roberto Bautista-Agut ellen mutatkozott be a wimbledoni teniszbajnokságon. A 33 éves magyar játékos sima három szettben alulmaradt azt esélyesebb spanyol ellenfelével szemben. Balázs Attilát a pénzkereset derítheti jobb kedvre: a tapasztalt Davis-kupa-játékos jelenlegi árfolyamon több mint húszmillió forinttal távozik a füves pályás Grand Slam-versenyről.

Magyar Nemzet
2022. 06. 28. 20:55
Wimbledon Championships 2022 Day 2
epa10039337 Attila Balazs of Hungary in action in the men's first round match against Roberto Bautista Agut of Spain at the Wimbledon Championships, in Wimbledon, Britain, 28 June 2022. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY Fotó: EPA/TOLGA AKMEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Attila három játszmában kikapott a 17. helyen kiemelt spanyol Roberto Bautista-Aguttól a wimbledoni teniszbajnokság férfiversenyének első fordulójában.

A világranglista 331. helyezettje az első szettben csak egy játékot tudott nyerni, a másodikban egyet sem. Balázs a harmadik felvonásban fejtette ki a legnagyobb ellenállást, 3:3-ig tartotta magát, utána viszont elveszítette az adogatójátékát, és 1 óra 34 percet követően vesztesen hagyta le a pályát.

Nincs már magyar férfi teniszező a wimbledoni mezőnyben, az első fordulóban búcsúzó Fucsovics és Balázs a wimbledoni rekordnagyságú pénzdíjaknak megfelelően ötvenezer angol fontnak megfelelő összeggel (forintra átszámítva: 23,2 millió) távozik a versenyről. 

A füves pályás Grand Slam-torna kétszeres bajnoka, megnyerte az első két szettet, majd elveszítette a harmadikat, a negyedikben 4:2-es hátrányban volt, de végül fordítani tudott, és 3 óra 36 percet követően 6:4, 6:3, 3:6, 6:4-ra megnyerte a meccset.

Fotó: AFP/Glyn Kirk


A spanyol teniszező idén sorozatban a 15. Grand Slam-mérkőzésén diadalmaskodott, következő ellenfele pedig a litván Ricardas Berankis lesz.

Borítókép: Balázs Attila a megkeresett pénzzel vigasztalódhat (Fotó: EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.