Vonultak a leszbikusok Budapesten

A kormány és a gyermekvédelmi törvény ellen tiltakoztak a menet résztvevői.

Magyar Nemzet
2022. 10. 02. 18:19
null
Dyke March leszbikus felvonulás Fotó: Kurucz Árpád

A kormány és a gyermekvédelmi törvény ellen tiltakoztak a menet résztvevői.

Pár száz résztvevővel zajlott az első budapesti leszbikus menet. A vonulók az Erzsébet térről indultak, majd a felvonulás a Fővám téren ért véget. A Leszbikus Láthatóság Felvonulás nevű rendezvény kapcsolódott a napokban rendezett Európai Leszbikus Konferenciához, amit a gyermekvédelmi törvény és a kormány homoszexuálisokkal kapcsolatos politikája miatt szerveztek Budapestre. Közleményükben a szervezők elítélték

a szélsőjobboldali politika és az emberi jogok elleni narratívák újjáéledését Európában és világszerte.

Ezen kívül hangot adtak annak is, hogy szeretnék segíteni pozitív üzenetek terjesztését a feminizmusról és az LMBTQI közösségről. Az egyik szervezet társvezetője hozzátette, foglalkoznak menekültekkel is, akik a befogadásuk érdekében homoszexuálisnak vallják magukat, de ez a gyerekekkel érkező nőknél bonyolultabb dolog, mert a befogadók nem hisznek nekik.

A leszbikusfelvonulás résztvevőit Karácsony Gergely főpolgármester is köszöntötte videóüzenetben. Budapest első embere a felvételen úgy fogalmazott: a magyar főváros mindenféle szeretetnek otthona. Amiatt viszont sajnálkozott és szégyenkezett, hogy Magyarországot sok helyen a világban homofób országnak látják.

Hangoztatta, hogy ez nincs így, bár úgy látja, a magyar politikai vezetés valóságos hadjáratba kezdett az LMBTQIA-közösség ellen. Véleménye szerint 

a leszbikus emberek láthatósága számos fiatal nőnek ad segítséget saját szexualitása felismeréséhez,

ezért támogatja a budapesti vonulást.

Borítókép: Budapest Dyke March, leszbikus tüntetés (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.