idezojelek

Nagy-Magyarország-iszony

Alaposan beolvas a nagy-magyarországos molinót, sálat, árpádsávos zászlót futballstadionba vivő magyar szurkolóknak Hardy Mihály.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Alaposan beolvas a nagy-magyarországos molinót, sálat, árpádsávos zászlót futballstadionba vivő magyar szurkolóknak Hardy Mihály. A Klubrádió jegyzetírója szerint ugyanis az Európai Labdarúgó-szövetség egyértelműen a tiltás mellett tette le a garast, hiába állítja az ellenkezőjét Gulyás Gergely miniszter meg a magyar futballszövetség együttvéve, kár a gőzért. „Minden sunyi maszatolás ellenére tény, hogy a nagy-magyarországos sálak-molinók súlyosan sértik szinte az összes szomszédunkat. Azokat, akikre amúgy rá vagyunk utalva” – írja/mondja a pártállamból itt felejtett megmondóember.

Feldúlt Mihályt leginkább azzal haragítottuk magunkra, hogy a történelmi Magyarország térképén a jelenlegi Ukrajna kárpátaljai területei magyar földként vannak feltüntetve. (Talán még az elcsatolt vármegyék neve is ott szerepel: Ung, Bereg, Máramaros, Ugocsa. Hallatlan.) „Aki ilyet dörgöl az éppen élet-halál harcot vívó ukránok orra alá, az alighanem beteges uszító, aki ezzel a lépéssel a még ott maradt magyarokat hozza még súlyosabb helyzetbe […], ennél nagyobb öngólt rúgni már lehetetlen. Európa már többször is a sípjába fújt, ennek kiállítás lesz a vége…”

A jelek szerint a szolgalelkűségbe is bele lehet betegedni. „Mihály, te lelki hontalan, most hová vagy bekötve? Volt valaha, hogy a magyarok érzékenysége miatt aggódtál?” – érdeklődik egy kommentelő. Egy másik a „megsértett szomszédok” jelzős szerkezetet nem érti: „Megsértve itt csak mi lehetünk, akiket Trianon igazságtalansága sújtott.” Egy harmadik azt firtatja, kikre vagyunk mi „ráutalva”? Talán a minket megcsonkító szomszédokra?

Ha a szervilizmus fájna, Hardyért rohammentő jönne.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Hardy Mihály, a Budapest Airport egykori kommunikációs igazgatója 2013. augusztus 8-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.