2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Az oroszok bevetették a csecsen alakulatokat, az ukránok légicsapásokat hajtottak végre

Az orosz hadsereg csecsen alakulatait vetették be a Donyeck megyei Marjinka körül folyó harcokban, a kijevi erők pedig légitámadásokat hajtottak végre Kelet-Ukrajnában. Volodimir Zelenszkij közben az észt elnökkel közös sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ukrán NATO-tagság addig lehetetlen, amíg országában háború dúl. Ukrajna készül az ellentámadásra, tartanak a hadgyakorlatok.

  • Az oroszok bevetették a csecsen alakulatokat, az ukránok légicsapásokat hajtottak végre

Hadgyakorlatot tart az ukrán hadsereg légiereje. A katonák és pilóták szovjet gyártmányú helikopterekkel hajtottak végre harci feladatokat ellenséges földi célpontok ellen. A katonák azt mondták, harcolnak a meglévő eszközökkel, de a nyugati fegyverekkel jelentősen nőnének az esélyeik.

Közben néhány száz kilométerrel arrébb, a kelet-ukrajnai harctéren az ukrán és az orosz hadsereg minden négyzetkilométerért véres harcot vív. Az orosz védelmi minisztérium összesítésében az áll, hogy 67 légi- és 17 rakétacsapást indítottak, és rakéta-sorozatvetőkkel is csapásokat mértek az ukrán hadsereg állásaira. És bevetették a csecsen különleges alakulatokat is a Donyeck megyei Marjinka körül.

Az orosz erők két légibombával mértek csapást pénteken a kelet-ukrajnai Harkiv megyében lévő Kupjanszk város térségére. A támadás következtében ketten vesztették életüket. Négyen, köztük egy hároméves gyerek megsebesült.

Robbanások rázták meg az Azovi-tenger partján fekvő Bergyanszk kikötőjét. A jelentések szerint kilenc ember megsérült. Az ukrán vezérkar arról tájékoztatott, hogy 24 óra alatt 15 ellenséges támadást vertek vissza és 17 alkalommal bevetették az ukrán légierőt is. Az oroszországi Belgorod térségében is folytatódtak a harcok, két civil vesztette életét az ágyúzásokban.

Volodimir Zelenszkij észt kollégáját fogadta Kijevben pénteken. A találkozó után kijelentette, Ukrajna nem keres alternatívákat a NATO-tagság helyett, mert a NATO a legjobb biztonsági garancia.

Az elnök a Wall Street Journalnak adott interjújában arról beszélt, Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!