Budapest helyett a kormánynál kopogtat a Momentum

Kuponos rezsitámogatást vár a kormánytól a Momentum. A párt politikusai arról beszélnek, hogy a Fidesz hazudott a kampányban, jóllehet lakásrezsi-támogatást korábban csak az általuk is támogatott főpolgármester-jelölt ígért, még 2019-ben. Karácsony Gergely választási ígéretét július végén számon is kérte a fővárosi Fidesz, mint emlékeztettek: a főpolgármester a kormánytól vár segítséget, de saját vállalását sem valósította meg.

2022. 08. 16. 6:04
null
20210724 Budapest Pride 2021 fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vezessék be a rezsikupont! – szólította fel a kormányt egy hétvégi Facebook-posztjában a Momentum elnöke. Gelencsér Ferenc szerint erre azért van szükség, hogy az „energetikailag elavult” házak lakóinak ne kelljen elhagyniuk otthonukat az esetlegesen emelkedő rezsiszámlák miatt. – Ilyen házakból nagyjából nyolcszázezer van Magyarországon, így a rezsikupon nyolcszázezer háztartás lakóinak tudna azonnali, célzott segítséget nyújtani – osztotta meg pártjának számításait az elnök, amelyeket egyébként már augusztus elején a nyilvánosság elé tártak egy sajtótájékoztatón.

A párt elnökségi tagja, Kele János akkor még kevesebb érintettről beszélt, azt mondta, hogy hatszázezer olyan család van Magyarországon, amelyet túlfogyasztónak bélyegez a kormány, és ezért hatalmasat emel majd a számláikon. – A kormány tudatosan hazudott az embereknek, és nem készítette fel a magyarokat és a gazdaságot a választások utáni időszakra – állította akkor az elnökségi tag.

A most újra elővett témával kapcsolatosan a felszólítást egyértelműen a kormánynak szánták, jóllehet korábban ilyen típusú ígéretet nem Orbán Viktor miniszterelnök, hanem a 2019-es önkormányzati választásokon általuk is támogatott főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely tett.

– Évi legalább húszezer forint rezsitámogatást kívánunk nyújtani, az eladósodás és a lakhatás elveszítésének megakadályozása érdekében – vetítette előre még megválasztása előtt a későbbi főpolgármester. A rezsitámogatásra szánt összeget Karácsonyék azóta a volt SZDSZ-es fővárosi képviselő, Győri Péter alapítványának utalták át, még 2020 nyarán, akiktől azt várják, hogy támogatják majd a rászorulókat. A Fidesz fővárosi szervezete szerint azonban ez nem a korábbi ígéret megvalósítása, amelynek része volt a gyermekes családok támogatása és a tűzifatámogatás is.

Július végén fel is tették a kérdést a főpolgármesternek: Hol marad a megígért lakásrezsi-támogatás? Emlékeztettek: Karácsony Gergely a 2019-es főpolgármesteri kampányában azt ígérte, hogy a fűtési szezonban lakásrezsi-támogatást ad a rászoruló nyugdíjasoknak és kisgyerekes családoknak, húszezer forinttal támogatja őket.

– Most, az energia-veszélyhelyzet idején Facebook-posztjában érdemi segítséget követel a kormánytól úgy, hogy közben három évvel ezelőtti ígéretét sem tartja be – írta akkor posztjában a kormánypárt fővárosi szervezete.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.