Leesett az álluk, a bolgárok irigylik a Puskás Arénát + videó

A bolgár Sportal.bg sportoldal munkatársai bejárták a hétfő esti Magyarország–Bulgária Európa-bajnoki selejtező helyszínét, a Puskás Arénát, és az impozáns stadion láttán csak ámuldozni és irigykedni tudtak, hiszen a hazájukban nincsen ehhez hasonlítható ékszer.

Magyar Nemzet
2023. 03. 27. 15:31
Puskás Aréna
20210611 MN Budapest Pusdkás Aréna Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott hétfő este (20.45, tv: M4 Sport) Bulgária ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőket. A vendégcsapatot természetesen bolgár újságírók is elkísérték a helyszínre, és ha már itt voltak, meglátogatták a mérkőzés helyszínéül szolgáló Puskás Arénát is.

A népszerű Sportal.bg honlap munkatársai csak szuperlatívuszokban tudtak beszélni a nemzeti stadionról. A cikkükben megemlítik, hogy a Puskás Aréna impozáns látványt nyújt, és egyértelmű, hogy a magyar szentély aprólékos munka végeredménye. A gyepet a bolgár pályákon látottakhoz hasonlítja a szerző, bár szerinte míg az övékét csak szőnyegnek lehet nevezni, a Puskás Arénában mintha bársonyszőnyeget terítettek volna le a labdarúgók elé. 

„Budapesten csúcsminőségű a gyep. Olyan, mintha egy számítógépes játékban találtuk volna magunkat. Bulgáriában sajnos nincs hasonló futballpálya” – írják.

A cikk végén hozzáteszik, 

remélik, hogy egyszer majd náluk is kisüt a nap, de egyelőre a bolgárok csak irigykedhetnek a magyar ékszerre, hiszen Szófiában ehhez képest csupán rozoga létesítményekre, megvalósításra váró vázlatokra és egy koszos Nemzeti Stadionra lehet bukkanni.

Íme a portál által megosztott videó:

Borítókép: A bolgár újságírókat lenyűgözte a Puskás Aréna (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.