2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

A Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 38-33-ra nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

  • Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

A párharc első meccsén, múlt héten szerdán 36-23-ra győztek vendégként a bakonyiak, akik a negyeddöntőben a tavaly BL-ezüstérmes lengyel Industria Kielcével találkoznak.

Eredmény, rájátszás, 1. forduló, visszavágó: Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged 38-33 (17-16)

------------------------------------------------------

lövések/gólok: 58/38, illetve 54/33

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 1/1

kiállítások: 6, illetve 8 perc

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel (74-56)

A hazaiak keretéből Omar Jahja és Kentin Mahé hiányzott, a vendégeknél Luka Stepancic nem játszott a rangadón, amit 5210 néző látott a helyszínen.

Eddig egyszer fordult elő, hogy 13 gólos hátrányból tovább tudott jutni egy csapat a férfi BL-ben: a szlovén Celje vitte véghez ezt a bravúrt 2004-ben a spanyol Ademar León ellen, majd az idény végén meg is nyerte a legrangosabb európai kupasorozatot.

A bajnoki címvédő Szeged már a meccs elején létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, de ezzel a taktikai húzással is csak nyolc percig tudott vezetni (6-5). Ezt követően az idény végén távozó csapatkapitány, Rasmus Lauge Schmidt vezérletével pontosabbá, hatékonyabbá vált a Magyar Kupa-címvédő házigazdák játéka, és a meccs negyedénél már 12-8-ra vezettek. Nedim Remili bokasérülés miatt kivált a játékból, nélküle csökkent a bakonyiak előnye, ami egy gól volt a szünetben (17-16).

A szegediek az első felvonás második felében egyre többet hibáztak, és bár a második félidő elején fordítottak (18-20), utána újra jöttek az eladott labdák. Ezt kihasználva a Veszprém sorozatban négyszer talált be, és a 47. percre eldöntötte a mérkőzést (29-23). Volt már nyolc találat is a különbség, amit a végére a csongrádiak ötre csökkentettek.

Rasmus Lauge Schmidt kilenc, Gasper Marguc hét, Manuel Strlek öt góllal, Vladimir Cupara hat, Rodrigo Corrales hét védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Imanol Garciandía tíz, Bogdan Radivojevic hat, Miguel Martins négy gólt dobott, Mikler Roland nyolc, Mirko Alilovic két védéssel zárt.

A két csapat 186. egymás elleni tétmérkőzésén a Veszprém 52 vereség és hét döntetlen mellett 127. alkalommal győzött.

A negyeddöntő első mérkőzését Veszprémben május 10-én vagy 11-én rendezik, a lengyelországi visszavágóra 17-én vagy 18-án kerül sor.

A negyeddöntő párosítása:

THW Kiel (német) - Paris Saint-Germain (francia)

GOG (dán)-Barcelona (spanyol)

Orlen Wisla Plock (lengyel)-SC Magdeburg (német)

Telekom Veszprém-Industria Kielce (lengyel)

 BORÍTÓKÉP: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!