Dés László: Joggal nézi hülyének a magyarokat a Fidesz

Dés László a klubrádió megbeszéljük című műsorában arról értekezett, a Fidesz egyenesen „hülyének nézi” az embereket, majd hozzátette, szerinte joggal. A művész úgy véli, a magyarok nem tudnak demokratikusan gondolkodni, s itt lenne az ideje változtatni ezen. Ám nem Dés László az első megmondóember, aki a baloldal gyalázatos választási veresége után a szavazópolgárok sértegetésébe kezdett.

Magyar Nemzet
2022. 05. 16. 9:00
null

Dés László a klubrádió megbeszéljük című műsorában arról értekezett, a Fidesz egyenesen „hülyének nézi” az embereket, majd hozzátette, szerinte joggal. A művész úgy véli, a magyarok nem tudnak demokratikusan gondolkodni, s itt lenne az ideje változtatni ezen. Ám nem Dés László az első megmondóember, aki a baloldal gyalázatos választási veresége után a szavazópolgárok sértegetésébe kezdett.

Dés László a klubrádió megbeszéljük című műsorában kifejtette véleményét, miszerint ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen hülyének nézi az embereket. „És eddig sajnos úgy tűnik, hogy joggal.” A művész hozzátette, előbb-utóbb rá kell jönniük a magyaroknak is, mekkora különbség van a magyar és például az osztrák helyzet között.

– Meg kell tanulni demokratikusan gondolkodni, és igényeket támasztani 

– mondta a baloldali megmondóember, akit nem igazán érdekel, hogy milyen struktúrában folytatja a kormány a munkáját, sokkal fontosabb kérdésnek tartja, hogy egyértelművé tegyék, Magyarország mely irányhoz akar tartozni: „a demokráciákhoz, vagy a kipcsakokhoz, a türk tanácshoz, és a többi állatsághoz.”

Már a választások másnapján a szavazópolgároknak estek

Nem Dés László az első, aki a baloldal gyalázatos választási veresége után a szavazópolgárok sértegetésébe kezdett. Herskovits Eszter, a Klubrádió műsorvezetője rögtön a választások másnapján beleszállt a Fidesz szavazóiba a Reggeli gyors című műsorban. Konkrétan azt mondta: 

[…] hát mi látjuk, mert mi olvasunk híreket, meg nyilván a hallgatóink is, de hát egy átlag fideszes szavazó, vagy mondjuk, aki el van zárva a független médiától, az nem feltétlenül botlik bele ezekbe a hírekbe. 

Az nem derült ki a szavaiból, hogy milyen adatokra, tényekre alapozza ezt a sommás véleményt. A Klubrádió másik műsorvezetője, Para-Kovács Imre ugyancsak április negyedikén, az Ötös című műsorban a magyarok „intellektuális állapotán” gúnyolódott.

Egyet nem értek még. Hogyha önök mint nép ilyen intellektuális állapotban vannak, hogyhogy nem kapott tíz százalékot a Gődény pártja? Hát ez minimum lett volna. Én legalábbis elvártam volna, hogy akkor azokat is tolják be, ha már a nácikat sikerült.

Aztán az Esti gyors című műsorban Hardy Mihály keretbe foglalta a rádió választási „elemzéseit”, amikor arról értekezett, hogy a Fidesz szavazótábora részben félrevezetett, agymosott emberekből áll.

Jogos a kérdés, hogy akkor az a kétmillió-hétszázezer szavazó, aki most is a Fideszre adta a voksát, ők vajon mind félrevezetett, agymosott emberek lennének? Részben azok, de csak részben!

Homo orbanicusokat vizionált Puzsér

A zavaros teóriáiról ismert baloldali „megmondóember”, Puzsér Róbert is beszállt a magyar választók gyalázásába. Szerinte a Fidesz tábora elöregedett, de a „homo orbanicus” újratermelődik. A Facebook-oldalán Puzsér azt a következtetést vonta le a választási eredményből:

„kiderült, hogy tízből hat magyar nemzeti radikális. Kiderült, hogy a Fideszt a demográfia sem váltja le, hiába öregítette el a táborát, a homo orbanicus minden nemzedékben újratermeli magát.”

De idézzünk egy régi vágású pártállami indíttatású újságírót, Németh Pétert, aki a Népszava vélemény rovatában fejtette ki, hogy a magyar nép szerinte minden rosszat elvisel.

De a mi népünk türelmes. A mi népünket nem érdekli, ha a hatalom hazudik neki, ha a szeme láttára lopja szét az országot, és az sem érdekli, hogy szabadságban él-e vagy sem. A magyar ember jól elvan, ha nem működnek a jogállami normák, és mindaddig, amíg maga nem kerül szembe a politika nagyjaival, addig hátat fordít minden igazságtalanságnak. 

A gyalázkodás egy hét után sem ért véget. Tóta W. Árpád a Facebookon tette fel a baloldali értelmiség nagy kérdését:

Orbán érti a néplelket. Az ellenzék bezzeg nem érti. És mi van, ha a néplélek téved? Mi van, ha a néplélek ostoba, mint a s…gg? 

Az említett balliberális médiamunkások és véleményvezérek ezekkel a kijelentésekkel több millió magyar embert aláztak meg csupán azért, mert éltek a választójogukkal és a baloldali összefogás helyett a kormánypártokra voksoltak.

Borítókép: Dés László (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.