Három párbeszédes kiállt Orbán beszéde alatt, és elmondták, miért nem szavaztak rá

2022. május 16. 14:57

Sajtótájékoztatót tartott a Tordai–Mellár–Jámbor-trió.

2022. május 16. 14:57
null

Orbán Viktor miniszterelnökké választását követően kivonult a parlament ülésterméből a Párbeszéd frakciója. Az exodus után a párt három politikusa, Tordai Bence, Mellár Tamás és Jámbor András tartott sajtótájékoztatót, mert – Tordai szavai szerint – nem akartak egy programalkotó Fidesz-nagygyűlés résztvevői lenni.

Tordai: Orbánék tiszteletlenek a Fidesz-szavazókkal szemben

A Párbeszéd politikusa többek között arról beszélt, szerinte Orbánék tiszteletlenek a Fidesz-szavazókkal szemben, mert csak most mondják el, mire készülnek, nem pedig a választás előtt.

Tordai bevezetője után Mellár Tamás lépett a mikrofonhoz. Mellár szerint Orbán az elmúlt tizenkét évben sem élt azokkal a történelmi lehetőségekkel, amelyeket a kétharmados többség és az európai források teremtettek. Ehelyett egy félfeudális rendszert épített ki – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a többi kelet-európai ország szebben zárkózott fel Európához, mint hazánk.

Mellár szerint Orbán nem szolgálni akarja a magyarokat, hanem uralni.

Mint a politikus fogalmazott, szerinte Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sem volt hajlandó kinyilvánítani, hogy szakít Vlagyimir Putyinnal. „Nekünk, magyar embereknek most miatta kell szégyenkeznünk, ha külföldön járunk” – mondta, aki szerint hazánk nem orosz szövetséges.

Jámbor: A három nagy válságkérdésre az új kormánynak nincs válasza

Harmadikként Jámbor András kapott szót. Jámbor szerint a három nagy válságkérdésre – megélhetési, lakhatási és élelmiszerválság – az új kormánynak nincs válasza. Az ellenzéki képviselő szerint a hét – „vagy nem tudom, mennyinél tartunk jelenleg” – gazdasági minisztérium sem tudja kivezetni az országot a válságból. Jámbor azt mondta, hogy mivel Orbánnak nincsenek válaszai ezekre a kérdésekre, nem érdemes meghallgatni sem.

A sajtótájékoztatót az alábbiakban nézheti visssza:

Kapcsolódó cikkek

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaja
2022. május 17. 05:38
Az ellenzéki szavazók nem szégyenlik magukat amikor látják, hogy milyen barmokat juttattak képviselői székhez?
Ugyan már
2022. május 16. 22:06
Mégiscsak kétkamarás parlament kellene. Vagy inkább három, ezek lennének az alsóház alatti pincében.
Felhasználo74
2022. május 16. 22:05
Ja nem a tordai volt aki keveri a nap erőművet az atom erőművel :) hogy ezekből mikor lessz hazafi ??
youngboy
2022. május 16. 22:01
Aztán ki a fenét érdekli, szavazott-e vagy nem szavazott a csúnyán felsült ellenzék három bohóca.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik