2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Színes

UFO-észlelések Magyarországon: tucatnyi vadászgép üldözött egy UFO-t Taszár felett

  • UFO-észlelések Magyarországon: tucatnyi vadászgép üldözött egy UFO-t Taszár felett

A 60-as 70-es és 80-as években összességében több tucat olyan eset volt, amikor a magyar légierő vadászgépeit riadóztatták ismertelen repülő objektumok megfigyelésére, vagy elfogására. FORRÁS: TWITTER

Az UFO-észlelésekről szóló titkosszolgálati levéltárak bizalmas aktáiba az elsők között pillanthatott be Miskolci László ufókutató, és ismerhette meg a korábban főként szájról szájra terjedő legendák eddig elzárt dokumentációját - írta a Blikk.

A dokumentumokból kitűnik, hogy a 60-as 70-es és 80-as években összességében több tucat olyan eset volt, amikor a magyar légierő vadászgépeit riadóztatták ismertelen repülő objektumok megfigyelésére, vagy elfogására - írta a lap.

A pilóták több alkalommal is beszámoltak arról, hogy maguk is látták a repülő tárgyakat. Kiderül például, hogy mekkora pánikot okozott az egyik legjelentősebb hazai katonai repülőtéren, Taszáron 1969-ben egy a kifutó felett váratlanul megjelent repülő tárgy.

Az ott szolgáló J. István meghallgatásakor elmondta:

A TASZÁRI REPÜLŐTÉR EGYIK LESZÁLLÓ PÁLYÁJÁN MEGJELENT EGY ISMERETLEN, ÁLTALUNK ADDIG SOHA NEM LÁTOTT REPÜLŐ TÁRGY, AMELYNEK PONTOS ALAKJÁT NEM TUDTUK MEGADNI, MIVEL A KÖZVETLEN KÖZELÉBEN, VALAMILYEN FIZIKAI, VAGY OPTIKAI JELENSÉG CSAK SEJTETNI ENGEDTE AZT

- olvasható az állambiztonsági szervek III/2-es B alosztályának 1969 május 12-én keltezett jegyzőkönyvében.

A reptér fegyveres őrei 200 méter távolságig megközelítették a tárgyat, a reptér parancsnoksága szigorú parancsot adott, hogy senki ne menjen tovább.

16 DARAB MIG-21-ES KÜLDTEK FEL, FEDÉLZETÜKÖN RAKÉTÁKKAL

- áll a géppel írt jelentésben, amely szerint szovjet vadászgépek is közeledtek. A szerkezet azonban nem várta be ezeket, felemelkedett a beton pályáról 150-200 méteres magasságba. A parancsnok utasította gépeket a jármű üldözésére, és a földre kényszerítésére. Azonban a korong alakú tárgy mindenki szeme láttára rövid idő alatt eltűnt a magasban. A radarok csak pár pillanatig tudták követni.

A jegyzőkönyvet felvevő rendőr őrnagy hozzá írta, hogy

J. ISTVÁN TARTOTT A KÖVETKEZMÉNYEKTŐL, EZÉRT ENNÉL TÖBBET NEM MERT ELMONDANI.

 A jelentések között szerepel egy, az ország több pontján is dokumentált átrepülés, amelyet a radarok észleltek, ez a 70-es évek közepén történt.

- Az ismeretlen tárgy jóval magasabban haladt, mint az utasszállító repülőgépek, és az utólagos kalkulációk szerint mintegy 15-16 ezer kilométeres sebességgel. A magyar radarállomások sorban riadóztatták egymást a levéltári jelentés szerint, ám vadászgépet nem is volt értelme utána küldeni. Az objektum végül az akkori Csehszlovákia légterébe lépett de még a lengyel radarok is érzékelték mielőtt nagy magasságban eltűnt.

További esetekről itt olvashat: Feltárultak a magyar X-Akták

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!