Látványos térképen az orosz-ukrán háború jelenlegi állása

2022. augusztus 17. 18:45

A brit hírszerzés információi alapján azt is jelölték, milyen további csapatmozgások várhatóak az orosz, illetve az ukrán hadsereg részéről.

2022. augusztus 17. 18:45
null

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma ma friss hírszerzési adatokat közölt az ukrajnai háborúról, emellett közzétette térképét az orosz-ukrán háború augusztus 17-i állapotáról – írja a portfolio.hu.

A brit hírszerzés reggeli jelentésében az alábbiak álltak:

  • 2022. augusztus 16-án mind az orosz, mind az ukrán tisztviselők elismerték, hogy a Krím északi részén fekvő Dzsankoj közelében felrobbant egy lőszerraktár, ahol valószínűleg egy közeli vasútvonal és egy elektromos alállomás is megsérült. Az orosz média arról is beszámolt, hogy füst szállt fel a Krím középső részén található Gvardejszkoje légibázis közelében is.
  • Dzsankojban és Gvardejszkojében található a Krím két legfontosabb orosz katonai repülőtere. Dzsankoj egy kulcsfontosságú közúti és vasúti csomópont is, amely fontos szerepet játszik Oroszország dél-ukrajnai műveleteinek az ellátásában.
  • Az incidensek oka és a károk mértéke még nem tisztázott, de az orosz parancsnokok nagy valószínűséggel egyre inkább aggódni fognak a megszállás hátsó bázisaként funkcionáló Krím biztonságának a nyilvánvaló romlása miatt.

A friss térképen jól látható, mely területek állnak az oroszok ellenőrzése alatt. A hírszerzési információk alapján azt is jelölték, milyen további csapatmozgások várhatóak az orosz, illetve az ukrán hadsereg részéről.

A térkép forrása: Brit Védelmi Minisztérium

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Black Queen
2022. augusztus 18. 09:22
Nekem van csak olyan benyomásom, hogy a kommentelők nem igazán állnak Ukrajna pártján?
Marty McFly
2022. augusztus 18. 08:36
Hadseregcsoportok: Déli, déli, keleti, déli... Kétlem, hogy így csoportosítanák magukat az oroszok, ez inkább hibának tűnik.
CsakIstenSzabad
2022. augusztus 18. 08:12
Most akkor az oroszok bent vannak az atomerőműben, vagy nem?
Viziboszorkány
2022. augusztus 18. 07:21
Látványos térképen a gyilkolászás térfoglalása!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik