Megjelent New Yorkban a Nyugat-nílusi láz

2022. augusztus 17. 22:49

Rekordszámú fertőzött szúnyogot találtak a metropolisz öt nagy kerületében.

2022. augusztus 17. 22:49
null

New York város egészségügyi hivatala szerdán közölte, hogy Brooklyn és Queens városrészekben találták a fertőzötteket. A szúnyogok tenyészhelyein végzett vizsgálatok során ezen a nyáron már rekordszámú helyen találtak a vírust hordozó rovarokat a város mind az öt nagy kerületében – áll a hatóság közleményében.  

A nyugat-nílusi lázat okozó vírus ellen nincs védőoltás,

de a megfertőződés az esetek többségében nem okoz tüneteket. Akiknél megjelennek tünetek, általában fáradtságra, fej- és egyéb fájdalmakra panaszkodnak, valamint belázasodhatnak. Ritka esetekben a vírus súlyos megbetegedést, többek között agyhártya-gyulladást is okozhat.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2022. augusztus 18. 14:37
Tegnap pont ilyen szúnyogot ütött le a lányom itthon /Buda, 11. kerület/, le is fotózta. Nehezebb elkapni, mert gyorsabban repül, és cikázik összevissza, mint a légy. A hangja is erősebb.
zakar zoltán béla
2022. augusztus 18. 08:50
Biden GPS-e elromlott?
wadcutter
2022. augusztus 18. 07:21
az egész világot akarják uralni, most beköltözik a világ egy kis szelete is hozzájuk, ízelitőt kapnak más népek életéből
III. Öreg Banya
2022. augusztus 18. 00:53
Ki nem szarja le New Yorkot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik