2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Radar

Radar - Nógrádi György: Ukrajna egyszerűen provokálja és zsarolja a Nyugatot

Én úgy érzem, hogy Ukrajna egyszerűen provokálja és zsarolja a Nyugatot - ezt mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Napindító című műsorunkban, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még több fegyvert igényelt a Nyugattól. A követelés apropója ezúttal az, hogy csütörtökön Oroszország újabb rakétatámadással sújtotta Ukrajnát.

  • Radar - Nógrádi György: Ukrajna egyszerűen provokálja és zsarolja a Nyugatot

Oroszország csütörtökön több mint 50 nagy hatótávolságú rakétát lőtt ki Ukrajnára, miután a Nyugat bejelentette, hogy Leopárd 2-es harckocsikkal segíti az ukrán erőket. A rakétatámadások jelentős károkat okoztak az országban. Kijev déli területén a bombázások következtében egy ember meghalt és ketten megsérültek. A legtöbb házból csupán romok maradtak.

Az orosz rakétatámadások arra ösztönözték Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy még több fegyvert kérjen a nyugati szövetségeseitől.

Zelenszkij üzenete ismét eljutott partnerihez. A német Leopárd harckocsik mellett, ugyanis az Egyesült Államok bejelentette, hogy az M1 Abrams harckocsik legújabb típusváltozatát küldi majd az ukrán haderőnek.

Joe Biden védelmi minisztériuma ugyanakkor hozzátette, hogy még hónapok kérdése, mire a fegyverek Ukrajnába jutnak, mert jelenleg nincs nélkülözhető harckocsi készleten.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a ma reggeli Napindítóban arról beszélt, hogy bár Ukrajna rendszerint sikerrel véghezviszi követeléseit, ennek ellenére újabb és újabb kéréssel fordul a Nyugati országok felé.

Eközben Kárpátalján is egyre nehezebb az élet. Már nemcsak az áramkimaradás hanem a menekültek elhelyezése is rendkívül komoly probléma a térségben. A hatóságok viszont ideiglenesen több ezer konténerlakást biztosítanak a rászorulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Az idei európai parlamenti (EP-) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!