Orbán Balázs választ adott a svéd miniszterelnök kérdésére

A miniszterelnök politikai igazgatója több svéd magasrangú politikustól származó idézettel mutatott rá arra, hogy mi hazánk problémája.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 03. 23. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök nem érti, hogy Magyarország miért döntött úgy, hogy különválasztja Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét, és csak utóbbit hagyja jóvá. Válaszul Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója több svéd magasrangú politikustól származó idézettel mutatott rá a közösségi oldalán arra, hogy tulajdonképpen mi is hazánk problémája.

Mint írta, Ulf Kristersson, a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök 2021 márciusában arról beszélt, hogy 

az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.

Néhány hónappal később Jessika Roswall, a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter pedig ekképpen fogalmazott: 

Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.

De ide sorolható Johan Pehrson, a Liberálisok Párt akkori vezetőjének, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszternek a 2022 májusában elhangzott mondata is, aki szerint

Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.