idezojelek

Megdöbbentő hírt közölt Gulyás Márton a rajongóival

Hiába, a Pulitzer-emlékdíj kötelez.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagyon szereti a díjakat, elismeréseket. Sajnos ilyen dicsőségben nem sokszor volt része az élete során, egyre azonban élénken emlékszik, talán még a díjról megemlékező oklevele is megvan valahol az egyik szekrénye mélyén. Még az általános iskola második osztályában sikerült elhódítania prózamondó kategóriában egy bronz fokozatot Móricz Zsigmond A nehéz négykrajcáros című rövid kis novellájának művészi tolmácsolásával. Félix erre a díjra még most, őszülő halántékkal is nagyon büszke. 

Ez a díjról szóló kis történet azért került elő, mert Gulyás Márton, a Partizán Youtube-csatorna alapítója rangos kitüntetésben részesült. 

Marci a „közéleti újságírás” kategóriában megkapta a Pulitzer-emlékdíjat. Múlt vasárnap a budai Remiz étteremben tartott ünnepségen vehették át az idei díjazottak az elismeréseket. Ezzel a kitüntetéssel a Partizán vezetője illusztris társaságba került, hiszen eddig olyan újságírók büszkélkedhetnek ezzel az elismeréssel a teljesség igénye nélkül, mint Farkasházy Tivadar, Tóta W. Árpád, Váncsa István, Bolgár György, Kálmán Olga vagy éppen Friderikusz Sándor. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elég csak végigfutni a díjazottak listáján, azonnal kialakul egy kép arról, hogy milyen politikai irányultságú újságírók köréből kerülnek ki a győztesek. A most kitüntetettek között is ott van Gulyáson kívül az a Martin József, aki 1982 és 1986 között a Magyar Nemzet moszkvai tudósítója volt, és a rendszerváltás előtti írásaiban a többi között Leonyid Brezsnyev két utódját is szervilis módon magasztalta. 

Mindenesetre szívből gratulálunk Gulyás Mártonnak az elismeréshez. 

A dolog érdekessége, hogy szintén a napokban egy maratoni, hatórás interjút tartottak a Partizán csatornán, ahol Gulyás Mártont is lehetett kérdezni A baloldali műsorvezető kérdésre válaszolva elmondta, hogy a bevételeik jelentős részét adományok és különböző nemzetközi pályázatok adják. Az egyik kérdező felvetette, hogy Sorostól is kaptak-e támogatást, mire Gulyás úgy reagált: „tőle így konkrétan nem”, de mint mondta, kaptak olyan pénzeket is, amelyek Soroshoz köthetők – olvasható a Magyar Nemzet cikkében

– Tehát végső soron ott van a sor végén Soros György is, ezt kár eltagadni – mondta a műsorvezető.

Ha ez nem lenne elég, újabb megdöbbentő hír érkezett, miszerint Gulyás Márton ösztöndíjasként fog hosszabb ideig az Egyesült Államokban tapasztalatot szerezni. 

Mint írta: „Hamarosan felszállok egy New Yorkba tartó gépre, hogy megkezdjem a többhetes kint tartózkodásomat az Egyesült Államokban. Ösztöndíjjal leszek kint, amelyet az USA kormányától kaptam.” 

Állítása szerint a tanulmányai kettős haszonnal is kecsegtetnek.  „A program célja kettős: egyszerre kívánja eltérő perspektívákból megismerhetővé tenni az országot, illetve erősíteni az újságíró-szakmai/vezetői képességeit az ösztöndíjasoknak” – olvasható a Mandiner cikkében

Összegezzük: Gulyás Marci és a Partizán Soros Györgytől kap támogatást a baloldali propaganda tartalmaira, majd ezekért a műsorokért megjutalmazzák, kap egy Pulitzer-emlékdíjat és egy ösztöndíjat is az Egyesült Államokba, amit saját bevallása szerint az USA kormánya biztosít neki. 

Helyben vagyunk, most végre lehullt a lepel. Kell még valamit mondanom, Ildikó?

– Ez talán egy kicsit több, mint puszta összeesküvés-elmélet. Semmi sincs véletlenül, mindennek megvan az ára. Egyértelműnek látszik, hogy külföldről segítik a baloldalt és finanszírozzák azokat a baloldali megmondóembereket is, akik a kormány ellen fellépnek. Én büszke vagyok az 1982-ben prózamondó kategóriában elért bronz fokozatomra, mert azért jutalmul Ilonka nénitől, az osztályfőnöktől mindössze egy Rákóczi-túróst kaptam ajándékba, mert az orosz krémtortát nem nagyon szerettem – gondolta magában Felhévizy, majd előkereste a szekrénye mélyéről azt a kissé megsárgult oklevelet, amin aranyszínű betűkkel olvasható a prózamondó kategória bronz fokozatáról szóló elismerés.

Borítókép: Gulyás Márton (Forrás: Képernyőkép – YouTube/Partizán)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.