2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Sport

Autizmussal diagnosztizálták a válogatott futballistát

James McClean, az írek 98-szoros válogatott labdarúgója bejelentette, hogy autizmussal diagnosztizálták.

  • Autizmussal diagnosztizálták a válogatott futballistát

"Hosszú út áll mögöttem, és most, hogy megvan a diagnózis, itt az ideje, hogy megosszam mindenkivel" - írta a 33 éves játékos a közösségi oldalán, hangsúlyozva: azért hozta nyilvánosságra a betegségét, hogy támogassa autista kislányát.

"Ahogy mindannyian tudjátok, a lányom, Willow-Ivy autista. Az elmúlt négy évben csodálatosan változott az élete, de nekem, mint az édesapjának nehéz volt szembesülnöm azzal, hogy mennyi akadállyal és kihívással találkozik nap mint nap" - fogalmazott a Wigan Athletic középpályása.

Felidézte: ahogy a feleségével egyre többet megtudtak az autizmusról, egyre jobban felismerték, hogy sokkal több a hasonlóság közte és a lánya között, mint azt korábban hitték.

"Sok olyan apró vonása van, amit magamban is látok" - írta McClean, aki aztán önmagát is kivizsgáltatta, ekkor derült ki, hogy ő is autista.

"Gondolkodtam azon, hogy ezt nyilvánosságra hozzam-e. Willow-Ivyért teszem, mert szeretném, ha tudná, hogy megértem őt, és hogy az autizmus nem állíthatja meg abban, hogy elérje a céljait és megvalósíthassa az álmait" - fogalmazott a labdarúgó.

McClean hétfőn este, a franciák elleni dublini Európa-bajnoki selejtezőn (0-1) lépett pályára 98. alkalommal az ír válogatottban.

BORÍTÓKÉP: Oisin Keniry - Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!