Mourinho a Puskás Aréna parkolójában kiabált a bíróval

Az AS Roma csupán tizenegyespárbajban veszítette el az Európa-liga budapesti döntőjét a Sevilla ellen. José Mourinho, az olasz csapat vezetőedzője büszke volt a játékosaira, Anthony Taylor játékvezető munkásságát viszont a sajtótájékoztatón és a Puskás Aréna parkolójában is kritizálta, más-más stílusban.

2023. 06. 01. 5:25
Anthony Taylor
Labdarúgó Európa-liga döntő - Sevilla-AS Roma Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az AS Roma csupán tizenegyespárbajban veszítette el az Európa-liga budapesti döntőjét a Sevilla ellen. José Mourinho, az olasz csapat vezetőedzője büszke volt a játékosaira, Anthony Taylor játékvezető munkásságát viszont a sajtótájékoztatón és a Puskás Aréna parkolójában is kritizálta, más-más stílusban.

José Mourinho sorozata megszakadt. Az AS Roma portugál vezetőedzője első öt európai kupadöntőjét megnyerte, a hatodikban viszont, az idei budapesti Európa-liga-fináléban tizenegyespárbajban alulmaradt csapatával, a Sevilla nyerte a trófeát. Tapasztaltunk már olyat, hogy Mourinho bírózik egy-egy vereség után, s ezt most Budapesten is megtette, élesen kritizálta Anthony Taylor munkáját.

José Mourinho
José Mourinho (fekete felsőben) ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Fizikailag és mentálisan is intenzív döntő volt. Szomorúak vagyunk, hogy nem lett miénk a trófea, de a srácok büszkék lehetnek magukra, méltósággal veszítettek, az utolsó leheletükig küzdöttek. Sajnos a játékvezetőnek nem egy, nem kettő és nem három döntése akadt, ami az ellenfélnek kedvezett. Pellegrini azonnal sárga lapot kapott, amikor elesett a tizenhatoson belül, az ellenféltől Ocampos nem. Lamela a sárga lapja után is több szabálytalanságot elkövetett, mégsem kapott második sárgát, így rúghatott tizenegyest – mondta Mourinho, akiből csak úgy dőlt a szó a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A portugál szakember elárulta, hogy a gólszerző Dybalát sérülés miatt kellett lecserélni.

– Nagyon balszerencsés játékos, pedig fantasztikus futballista. Ha az elmúlt hetekben játszhatott volna, sokkal jobb eredményeink lennének – utalt Mourinho arra, hogy a Roma a legutóbbi hét olasz bajnokijából egyet sem nyert meg, s az Európa-liga döntőjében elszenvedett vereséggel biztossá vált, hogy a következő idényben sem szerepelhet a Bajnokok Ligájában.

Mourinho még nem tudja, marad-e Rómában

A BL-ről való lemaradást nem is bánja Mourinho, akit a közelmúltban a PSG-vel is összeboronáltak. A jövőjét firtató kérdésnél nem állta meg, még egyet odaszúrt a játékvezetőnek.

– Szerződés köt a Romához, ha mégis megkeresnek, nem fogom titokban tartani a klubvezetés előtt. Decemberben Portugália megkeresett, azóta senkivel sem beszéltem. Mégsem jelenthetem ki, hogy biztosan maradok. A játékosaim és én többet érdemlünk. Belefáradtam abba, hogy mindent én csinálok, én vagyok az edző, a kommunikációs szakember, a klub arca, aki minden meccs után elmondja, hogy elbántak velünk. Jövőre nem játszunk a Bajnokok Ligájában, és ez jó, mert nem állunk rá készen. Taylor pedig remélhetőleg csak a BL-ben fúj majd össze-vissza, mint ahogy ma, és nem az Európa-ligában vezet meccseket – zárta gúnyosan mondandóját Mourinho.

Nem állítható, hogy a sajtó előtt a portugál visszafogta magát – nem is szokása –, de a Puskás Aréna parkolójában még nyersebben, káromkodva kiabált Taylornak, így minősítve a játékvezető teljesítményét.

Borítókép: A rómaiak nem voltak elégedettek Anthony Taylor közreműködésével (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.