A nyomozók Soroksáron fogtak el egy drogkereskedőt, aki a gyanú szerint a dél-pesti régiót látta el kábítószerrel; több kilogramm, 18 millió forint értékű drogot és két luxusjárművet is lefoglaltak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi napi rendszerességgel adott el különféle illegális drogokat főként Csepelen és az agglomerációban; a dílert még május 25-én fogták el a XX. kerületben tájékoztatott a rendőrség. A férfi lakását, járműveit és az ingatlanhoz tartozó tárolót kábítószerkereső kutya segítségével vizsgálták át, és az előzetes adatok szerint 

2,5 kilogramm marihuánát, 2,6 kilogramm amfetamint és 71 gramm kokaint találtak.

A nyomozók lefoglaltak egy luxusterepjárót, egy nagy értékű quadot, több mint egymillió forintot, valamint a bűncselekmény elkövetésével összefüggő eszközöket és a drog hígításához használt anyagokat is. A férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására – áll a közleményben.