Szoboszlai Dominiknek ezért a gyorshajtásért nem büntetés jár

Ugyan csereként csak bő fél órát játszott Szoboszlai Dominik a Bundesliga első fordulójában az elmúlt hétvégén, ennyi idő is elég volt neki, hogy bekerüljön a bajnokság legjobbjai közé egy fontos mutatóban.

Magyar Nemzet
2022. 08. 09. 18:47
HERNÁNDEZ, Lucas; SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2022. július 31. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (b) és Lucas Hernández, a Bayern München játékosa a labdarúgó német Szuperkupa mérkõzésén Lipcsében 2022. július 30-án. A Bayern 5-3-ra gyõzött. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kezdte a legjobban a bajnokságot az RB Leipzig, amely csupán 1-1-es döntetlent ért el a Stuttgart otthonában a német élvonal első fordulójában. Domenico Tedesco vezetőedző Gulácsi Pétert és Willi Orbánt végig a pályán tartotta, de Szoboszlai Dominiket csak az 59. percben cserélte be, amikor életet kellett volna lehelni a lipcsei támadójátékba.

Ez sikerült is, hiszen a hajrában a Leipzig több helyzetet kialakított, pechjére azonban egyet sem tudott gólra váltani, Szoboszlai viszont szó szerint is lendületet hozott a csapatba. Nyilvánosságra hozták, hogy kik vágták ki a leggyorsabb sprinteket a Bundesliga első fordulójában, és a magyar válogatott kiválósága is rákerült a toplistára a hatodik helyen.

A Bundesliga leggyorsabb játékosai az első fordulóban:
1. Alphonso Davies, Bayern – 36 km/h
2. Sheraldo Becker, Union Berlin – 34,5 km/h
2. Moussa Diaby, Leverkusen – 34,5 km/h
2. Ramy Bensebaini, Gladbach – 34,5 km/h
5. Jeremie Frimpong, Leverkusen – 34,4 km/h
6. RB Leipzig – 34,3 km/h
7. Lukas Nmecha, Wolfsburg – 34 km/h
7. Donyell Malen, Dortmund – 34 km/h
9. Filip Kostic, Frankfurt – 33,9 km/h
9. Lukas Klostermann, RB Leipzig – 33,9 km/h

Aligha meglepő, hogy a listát a Bayern München szélvészgyors kanadai szélsője, Alphonso Davies vezeti, akit a világ egyik leggyorsabb labdarúgójának tartanak. Az viszont meglepetés, hogy egy magyar labdarúgó helyet kap egy ilyen listán, mert nemzetközi viszonylatban általában nem a sebesség a legnagyobb erényük.

Egy biztos: Szoboszlainak ezért a gyorshajtásért nem büntetés, hanem dicséret jár. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik itt éppen a bayernes Lucas Hernandezzel fut versenyt a Német Szuperkupában (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.