Sebestyén Balázsék is megszólaltak az Eötvös Gimnázium körüli botrányról

2023. január 27. 10:29

„Azért sikerorientált a szülő, meg az iskola is” – értékelték a nyilvánosságra került hangfelvételeket a rádiósok.

2023. január 27. 10:29
null

Szerda óta kering egy hangfelvétel arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Először még a rendőrség azt válaszolta, hogy az ügy kapcsán nem érkezett hozzájuk feljelentés. 

Nyomozást rendeltek el az Eötvös József Gimnázium körüli botrány kapcsán

Ahogy arról a Mandiner korábban beszámolt, hangfelvétel kering arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Akkor azt is írtuk: egyelőre nem világos, hogy valóban az történik-e ami a felvételen hallatszik, ezért lapunk kérdésekkel fordult az érintettekhez. A rendőrség szerdán még azt írta válaszában, hogy az ügy kapcsán nem érkezett hozzájuk feljelentés.

Csütörtökön azonban „a Belügyminisztérium a médiatartalom-szolgáltatók híradásaiból értesült az ügyről”, a Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást.

„Kérem szépen, mik derülnek itt ki gimnáziumokról?” – vezette fel a témát reggeli rádióműsorában Sebestyén Balázs. A rádiós társa hozzátette: az ő idejükben, a 70-es 80-as években ilyen már csak azért sem történhetett meg, mert nem voltak alapítványi iskolák.

„Nekem hülye a gyerekem, de csengetek, hogy bent maradjon, ha nagyon hülye, akkor csengetek, hogy bekerüljön? De ha berakom a nem okos gyerekemet egy jó nevű gimnáziumba, és utána pénzelek valakit, hogy tartsák is bent?? Azért sikerorientált a szülő, meg az iskola is” – hangzott el a műsorban.

Sebestyén Balázsék ezután megbeszélték, hogy azért ragaszkodhat valaki ahhoz, hogy a gyereke az Eötvösbe járjon, mert „onnan kerülnek ki a nagy koponyák” „plusz az egy menő dolog, lehet vele menőzni a barátok előtt”.

A rádiósok végül arra a következtetésre jutottak, hogy ez egy egyszeri kenőpénz lehet, és feltehetően a szülök tolják presztízsből. Hozzátették: egy gyengébb iskolából is be lehet jutni egyetemre, „mert a töri ötös mindenhol töri ötös”. Szerintük jobb egy gyengébb gimnáziumban kiemelkedő tanulónak lenni, mint egy erősben kilógni, és „ négy évet végigszorongani”, és elfáradni.

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. január 30. 09:56
azért igaz az egész! mert egyik megnevezett sem tiltakozott! legföljebb annyit, hogy nem nyilatkozik! kérdem meyik az a barom ha rágalmazzzák nem kontrázz!?
zoles
2023. január 28. 17:45
"az ő idejükben, a 70-es 80-as években ilyen már csak azért sem történhetett meg, mert nem voltak alapítványi iskolák." De voltak egyetemek, ahová a Sebestyén Balázs féléket protekcióval vették fel.
edieTHEGREATeagle
2023. január 28. 14:52
"Mesélj a kokainos Lacknerről és a sleppjéről, Mr. 10%-ról, Gréczy nyilvános f@szveréséről, Csehatka eltűnt nyomdapénzéről, a városháza mutyiról" Mit meséljek, te szerencsétlen? Feltűnt, hogy egyik ügyből se lett semmi? (Gréczyt hagyjuk, az nem lopott) Válassz, melyik megfejtés tetszik jobban: vagy nincs ügy, vagy Pintér és Polt alkalmatlan. Melyiket valasztod? Inkább te mesélj a "jó miniszter asszonyunkról"...
pot_ember
2023. január 28. 11:38
Valaki a liberális megmondóemberek közül szólhatna azokról a gyerekekről akik azért nem kerültek be az iskolába, mert kellet a hely az igazgató, "saját hatáskörben" felvett ?fizetős? diákjainak. Az igazi áldozat nem a korrupt igazgató mert lebukott, a korrumpáló szülő mert sok pénzébe fájt neki, hanem az a gyerek aki megfelelően felkészült, jól teljesített, mégse kerülhetett be az intézménybe. És mi lesz abból a gyerekből akinek fizetik az előmenetelét? Megmondom, olyan mint a szülei, tanárai kurrupt korrumpálható tisztviselő, politikus, aktivista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik