Közélet

Az oroszok felrobbantottak egy utat az ukrán–orosz–fehérorosz határnál

A robbantás a Csernyihiv és Brjanszk város közötti útnak a hármas határ közelében lévő részén történt.

Az orosz erők felrobbantották az út egy részét az észak-ukrajnai Csernyihiv megyében, az ukrán–orosz–fehérorosz határ találkozásánál – hozta nyilvánosságra szerdán közleményben az ukrán határőrszolgálat.

Reconstruction in Chernihiv a year after Russia-Ukraine warReconstruction in Chernihiv a year after Russia-Ukraine warCHERNIHIV, UKRAINE - FEBRUARY 25: Reconstruction, started in damaged buildings a year after Russia-Ukraine war, is viewed in Ukraine's Chernihiv on February 25, 2023. View from 17 floor building in Chornovola Street that was bombed in March 2022. Andre Luis Alves / Anadolu Agency (Photo by Andre Luis Alves / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Csernyihiv egy évvel az orosz–ukrán háború kezdete után.
 Fotó: AFP / illusztráció

A robbantás kedden volt a Csernyihiv és Brjanszk város közötti útnak a hármas határ közelében lévő részén – mondta Andrij Demcsenko, a határőrség szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportálnak. 

Az orosz erők vélhetően az ukrán ellentámadástól tartva, önmaguk és Brjanszk védelmében robbantották fel az utat. 

Demcsenko biztosított afelől, hogy az ukrán hadsereg nem szándékozik az oroszországi Brjanszkra támadni.

A csecsenek Oroszországon álljanak a csecsenek bosszút a csecsenföldi háborúkért, ne az ukránok ellen viseljenek hadat

 – üzent Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára a Twitteren Ramzan Kadirov csecsen elnöknek. 

Az oroszok gyilkolták és pusztították a csecseneket. Az oroszok hoztak a csecsenek földjére több évszázados rabszolgaságot, meggyilkoltak, megkínoztak több ezer nőt és gyermeket, elpusztították a városokat és meggyalázták a csecsen ősök sírjait. Nem az ukránok tették Groznijt az ott élő civilekkel együtt a földdel egyenlővé, hanem orosz harckocsik. A csecsen nép emlékszik erre, aki pedig elfelejtette, annak ideje emlékezni!

 –  fogalmazott a politikus. 

 

Csernyihiv fehérorosz határ robbantás út
Kapcsolódó cikkek