Új polgármestere van Ásotthalomnak és Mártélynak

.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2022. 08. 07. 21:16
null
20220403 Budapest Választás 2022 országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás szavazás szavazókör Fotó: Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mi Hazánk által támogatott, független Papp Renáta nyerte az időközi polgármester-választást a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon. A település korábbi polgármestere összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról. Az időközi választáson öt jelölt indult: hárman függetlenként, egy jelölt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben és egy a Megoldás Mozgalom jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy 3200-an szerepelnek.

Szintén tegnap Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. A Hódmezővásárhely melletti mintegy 1300 lakosú községben azért kellett időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület feloszlatta magát. 

A Választás.hu oldalon olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak. 

A községben képviselő-választást is tartottak. A hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak.

 

Borítókép: Illusztráció ( Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.