Újabb céltalan tüntetés, ahol a hídfoglalás volt a cél

A résztvevők a beszédek után a Margit hídhoz vonultak, egy ideig megbénítva a forgalmat.

Munkatársunktól
2022. 08. 12. 20:25
Fotó: Havran Zoltán

A résztvevők a beszédek után a Margit hídhoz vonultak, egy ideig megbénítva a forgalmat.

Előzetesen több mint ötvenezren érdeklődtek a Facebookon a Lehet Más a Politika tüntetése iránt, ehhez képest a szervezők szerint ötezren jelentek meg este a Kossuth térnél. A tiltakozás célja az volt, hogy a kormány vonja vissza a fakitermeléssel kapcsolatos kormányrendeletet.

Az esemény leírása szerint nemcsak a fakitermelésre vonatkozó felpuhított szabályok ellen tüntetnek, hanem azért is, mert „felmerült, hogy a nemzeti parkok területének egy részét is értékesíteni kívánja a kormány”, márpedig ez ellen „minden eszközzel tiltakozni kell”. 

Fotó: Havran Zoltán

A demonstráción az LMP politikusai mellett környezetvédelmi aktivisták szólaltak fel, és beszédet mondott többek között Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is. Ungár Péter LMP-s képviselő azt ígérte, hogy pártja riadólánccal fog fellépni minden fakivágás ellen. 

Az elmúlt hetek katatüntetéseihez hasonlóan a résztvevők a beszédek után a Margit hídhoz vonultak, egy ideig megbénítva a forgalmat, aztán a rendőrök leszorították őket a sínekről.

– A fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet nem veszélyezteti a magyar erdőállományt – jelentette ki Dobre Csaba, a Mátrában, a Bükkben és a Borsodi-dombságon gazdálkodó Egererdő Zrt. vezérigazgatója az M1-en. Az erdőgazdálkodás és a fakitermelés jelenleg is a szigorú erdőtörvény, a szigorú természetvédelmi törvény szerint zajlik, mert a rendelet csak vészhelyzet esetén lép életbe – közölte a szakember. A vezérigazgató szerint arra készülnek, hogy az érvényben lévő erdőtervek szerint folyik az idén az erdőgazdálkodás, és a kitermelésre tervezett 1,3 millió köbméternyi tűzifa elég lesz a lakossági igények kielégítésére.

 

Borítókép: Tiltakozás a Margit hídon (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.