Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everesten maradhat

Amint arról ma beszámoltunk, a Mount Everesten Suhajda Szilárd felszerelését megtalálták az érte küldött mentőcsapat tagjai, a holttestét azonban nem, de a Világgazdaságnak nyilatkozó Mikel serpa – aki a keresésére indult – biztosra veszi, hogy a hegymászó már nem él. Az ATV Híradó úgy tudja, hogy ha a légimentők később meg is találják Suhajda Szilárd holttestét, az a család kérésére a hegyen marad.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV Híradó2023. 05. 28. 21:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Izgatott vagyok, félek, de várom is, nagyon várom” – ez volt Suhajda Szilárd utolsó videóüzenete a csúcstámadás előtt. Arról beszélt benne, hogy reméli: oxigénszegény állapotban is képes lesz józan és megfontolt döntéseket hozni. Hogy pontosan mi történt a 8848 méter magas Mount Everesten, a Föld legmagasabb hegycsúcsán, azóta sem tudja senki. Az viszont kiderült, hogy a mászók közül többen is nehézségekkel küzdöttek. Sokan ugyanis megbetegedtek az alaptáborban, volt aki felsőlégúti tünetek miatt el sem tudott indulni a csúcsra.

Suhajda Szilárd
Suhajda Szilárd sátrát megtalálták Forrás: Facebook/Suhajda Szilárd

Az expedíció kommunikációs vezetője, Pintér László arról számolt be, hogy a betegek  a közös étkezősátorban tartózkodtak, tüsszögtek, köhögtek, és a használt zsebkendőt kitették az asztalra. Pintér László az ATV Híradónak azt mondta, Suhajda Szilárd ezt szóvá is tette, mondván: ne betegítsék meg egymást.

Amint arról beszámoltunk, a keresésére küldött serpák egyike, Mikel serpa a Világgazdaságnak azt mondta: megtalálták a hegymászó sátrát a 4-es táborban, körülbelül 7950 méteren. A sátorban sisakokat, kesztyűt és gyógyszereket is találtak, azokat lehozták, a holttestet azonban hiába keresték.

Suhajda Szilárd családja a nyilvánosság kizárásával gyászol

A légi felderítés ugyanakkor még folyamatban van. A holttest azonban a család kérésére mindenképpen a hegyen marad. Ha biztonságosan megközelíthető helyen van, akkor a hegymászó eszközeit elhozza a mentőcsapat. Egyrészt, hogy pontosabb képet kapjanak a történtekről, másrészt utolsó emlékként a családnak, amely azt kérte: a nyilvánosság kizárásával szeretne gyászolni – értesült az ATV Híradó.

Vasárnap este több százan gyújtottak gyertyát és mécseseket Suhajda Szilárd emlékére egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban, illetve az intézmény bejárata előtt – tudósított a Beol.hu, a Békés Vármegyei Hírportál.

Borítókép: Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everesten marad (Forrás: Facebook/Suhajda Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.