2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Újabb részletek a nashville-i iskolai vérengzésről

Összesen hét fegyvert vásárolt az elmúlt években a Nashville-i iskolai lövöldöző, aki hétfőn három gyereket és három felnőttet ölt meg egy keresztény magániskolában - közölte a rendőrség kedden.

  • Újabb részletek a nashville-i iskolai vérengzésről

A hatóságok szerint a bizonyítékok azt mutatják, hogy a 28 éves Audrey Hale régóta készült a fegyveres támadásra. Otthonában a házkutatás során az iskola, a Nashville előkelő negyedében fekvő Covenant Iskola részletes térképeit találták, azokon bejelölve a támadás útvonalát. A rendőrök megtalálták több jegyzetét és egy "nyilatkozatot" is, amelynek tartalmáról annyit közöltek, hogy szintén az előre kiterveltséget támasztja alá. John Drake, Nashville rendőrfőnöke egy kedd reggeli interjúban azt mondta, hogy a jelek arra utalnak, a lövöldöző haragot táplált az iskolával szemben.

A támadó évekkel korábban az iskola tanulója volt. A rendőrfőnök hétfői közlése szerint

magát transznemű nőként azonosította. A hatóság szóvivője kedden azt írta, hogy Hale-t nőként anyakönyvezték, de ő a közösségi médiában férfi névmással hivatkozott magára.

Még hétfőn este a rendőrség nyilvánosságra hozta az iskola térfigyelő kameráinak felvételeit, amelyeken az látszik, hogy a támadó egy hosszú csövű puskával lopódzva ment végig az iskola folyosóján, mellényt és terepszínű nadrágot viselt. Kedden az intézkedő rendőrök testkamera-felvételeit is nyilvánosságra hozták, amiből kiderül, hogy a támadó rálőtt a rendőrökre, mielőtt azok az iskola emeleti folyosóján halálosan megsebesítették.

Hale hétfő délelőtt nem sokkal 10 óra után jelent meg az iskolában, ahova egy oldalajtón keresztül jutott be. A lövöldözésről szóló első bejelentés kevéssel negyed 11 előtt érkezett a rendőrségre, és szűk negyedórával később az intézkedő rendőrök ártalmatlanították a támadót.

A támadás után két támadó jellegű puskát, valamint egy kézi lőfegyvert találtak nála.

A hétfő délelőtti lövöldözésben

Audrey Hale hat embert, köztük három 9 éves kisdiákot lőtt le. Az áldozatok között volt az iskola 60 éves igazgatója, egy 61 éves helyettesítő tanár és egy szintén 61 éves iskolagondnok.

Az intézménynek, a Covenant keresztény magániskolának, - amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben - mintegy 200 tanulója van az előkészítő osztályoktól, a 6. évfolyamig

Az iskolai tragédia áldozataira emlékezve Joe Biden elnök utasítására péntekig az Egyesült Államok kormányzati épületein és külképviseletein félárbócra eresztették a nemzeti lobogót.

Az elnök az eset nyomán hétfőn ismét sürgette a támadó jellegű lőfegyverek betiltását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!