Saját közönsége fütyülte ki Szoboszlai csapatát a Bundesligában

Óriási pofont kapott hazai pályán Szoboszlai Dominik és Willi Orbán csapata, a Lipcse, amely gyenge játékkal 3-0-ra kikapott a Mainz ellen a Bundesliga 26. fordulójában. A válogatottszünet nem vetett véget a Leipzig kisebb válságának: az elmúlt három meccs gólkülönbsége 0-11. A közönség többször felhangzó, szórványos füttyszóval nyilvánított véleményt a meccs közben.

Magyar Nemzet
2023. 04. 01. 17:25
RB Leipzig - FSV Mainz 05
RB Leipzig-FSV Mainz 05 Fotó: JAN WOITAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lipcsében úgy gondolhatták, hogy épp jókor jött a válogatottmeccsek miatti szünet a múlt héten, hiszen a csapat rossz passzban volt: a Manchester City ellen 7-0-ra kikapott a Bajnokok Ligájában, majd a Bundesligában a Bochum ellen is veszített 1-0-ra . Ezzel a két meccsel a hátuk mögött mentek a nemzeti csapataikhoz a Lipcse válogatott játékosai, köztük és

Mindkét magyar játékos jó élményekkel térhetett vissza Németországba, hiszen a magyar válogatott az Észtország elleni felkészülési mérkőzésen 1-0-ra, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn 3-0-ra nyert, az utóbbi találkozón Szoboszlai ráadásul a látványos szabadrúgásgólja mellett az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta piros-fehér-zöldben.

Hiába a hazai pozitív fordulat, Lipcsében újra fájó pofont kaptak Szoboszlaiék. Ő és Orbán is tagja volt a Mainz elleni kezdőnek, mindketten végig is játszották a találkozót, de nem volt benne sok köszönet.

A vendégek már a kilencedik percben megszerezték a vezetést, a tavaly ősz óta sérült Gulácsi Pétert helyettesítő Janis Blaswich kapus ugyan bravúrral védett egy mainzi lövést, de a kipattanót Ingvartsen a kapujába lőtte – 0-1.

RB Leipzig - FSV Mainz 05
Ingvartsen góljával szerezte meg a vezetést a Mainz. Fotó: Jan Woitas

A Lipcse szenvedett, nem volt átütő erő a játékában, a Mainz sokkal veszélyesebben futballozott. Igaz ez akkor is, ha a 41. percben Szoboszlai villant egyet, szépen ugratta ki a leshatáron Timo Wernert, aki ziccerben hibázott.

A kihagyott helyzet később megbosszulta magát, az 57. percben megduplázta előnyét a Mainz. Méghozzá egy egészen elképesztő góllal: Ajorque egy jobboldali beadást gyönyörű mozdulattal pörgetett a lipcsei kapuba – 0-2.

A kegyelemdöfést a 67. percben adta meg a Mainz, amely Kohr bombagóljával eldöntötte a mérkőzést – 0-3.

Szoboszlai lövései sem értek célba

Leginkább Szoboszlai volt aktív a lipcseiek közül, ezen a meccsen azonban az ő lövései sem értek célba. A Lipcse vereségével marad az ötödik helyen, viszont némileg távolodott a BL-indulást jelentő negyedik pozíciótól, mivel az előtte álló Freiburg ikszelt a Herthával, így kétpontos előnybe került.

De nem ez a legnagyobb baj most Lipcsében, hanem Marco Rose csapatának aggasztó formája az utóbbi időben. A legutóbbi három tétmeccsén egyaránt kikapott, és gólt sem szerzett az együttes, amelynek gólkülönbsége ezeken a találkozókon egy gyomrossal ér fel: 0-11. A közönség többször felhangzó, szórványos füttyszóval nyilvánított véleményt a meccs közben.

Sallai helyzetén apja szavai nem segítettek

A Freiburg a legutóbbi két fordulóhoz hasonlóan ezúttal is végig a kispadon jegelte Sallai Rolandot, akinek az édesapja azt nyilatkozta, hogy a válogatott szélső a nyáron távozik a klubtól, emiatt került ki a csapatból. A meggondolatlan mondatok Christian Streich vezetőedző fülébe jutottak, aki dühösen reagált Sallai apjának nyilatkozatára , és a jelek szerint ez nem segített a helyzeten: zsinórban harmadszor ragadt ott a kispadon, noha a Freiburg nem sziporkázott, csak ikszelt a Dárdai Mártont végig pályán tudó Hertha ellen.

Az Union Berlin a sérült nélkül, a Fraditól igazolt Aissa Laidounival a kezdőjében verte meg 3-0-ra a Stuttgartot, amivel megerősítette a harmadik helyét a tabellán.

Bundesliga, 26. forduló:
Szombat: 
Freiburg–Hertha 1-1
Leipzig–Mainz 0-3
Schalke–Leverkusen 0-3
Union Berlin–Stuttgart 3-0
Wolfsburg–Augsburg 2-2
Bayern München–Dortmund 18.30 (tv.: Arena 4)

Vasárnap: 
Köln–Mönchengladbach 15.30
Werder Bremen–Hoffenheim 17.30

Pénteken játszották:
Frankfurt–Bochum 1-1

Borítókép: A Mainz minden tekintetben a Lipcse fölé nőtt (Fotó: Jan Woitas/DPA /dpa Picture-Alliance via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.