2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Sport

Kanada újabb vb-aranyérmével rekorder lett

Kanada válogatottja nyerte a jégkorong-világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 5-2-re legyőzte a német együttest Tamperében. A tengerentúliaknak ez volt a 28. aranyérme, amellyel az örökrangsorban immár egyedül állnak az élen, megelőzve a szovjet-orosz csapatot.

  • Kanada újabb vb-aranyérmével rekorder lett

A döntőben:

Kanada-Németország 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)

--------------------------------------

gól: Blais (11., 45.), Crouse (38.), Toffoli (52.), Laughton (59.), illetve Peterka (8.), Fischbuch (34.)

A németek ezt megelőzően kétszer, 1930-ban (éppen Kanada ellen) és 1953-ban vívtak finálét, mindkétszer kikaptak, míg a torna előtt Budapesten edzőtáborozó és felkészülési meccset vívó Kanada számára az volt a tét, hogy az örökrangsorban egyedül lesz-e éllovas.

Remekül kezdtek a németek, a magyarok ellen is betaláló John-Jason Peterka mértani pontosságú lövéssel szerzett vezetést a 8. percben. A találatot videózás után adták meg, a kanadaiak lest reklamáltak. Ám három perc múlva jött a válasz, Sam Blais - aki 2019-ben Stanley Kupa-győztes volt a St. Louis Blues-zal - a kettő-egy elleni kontrából emelt a jobb felső sarokba.

A folytatás is hasonlóan alakult, bár több volt a kanadai helyzet. A 34. percben Daniel Fischbuch csapott bele a pattogó korongba, Sam Montembeault csak beleérni tudott, védeni nem. A szünet előtti hajrában emberelőnybe kerültek a tengerentúliak, és Lawson Crouse - aki szintén eredményes volt Budapesten - tette bele jól az ütőjét az erős passzba.

A záró játékrész elején a kapu mögött eladott korongból Blais először juttatta vezetéshez Kanadát. Az 52. percben a németek a támadó harmadban adták el a pakkot, ebből a rivális lefordult, és Tyler Toffoli Mathias Niederberger lábai között lőtt gólt. A hajrában kockáztattak a németek, lehozták kapusuokat, ám újabb gólt kaptak.

Korábban:

bronzmérkőzés:

Lettország-Egyesült Államok 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után

A torna végeredménye:

1. Kanada, 2. Németország, 3. Lettország, 4. Egyesült Államok, 5. Svájc, 6. Svédország, 7. Finnország, 8. Csehország, 9. Szlovákia, 10. Dánia, 11. Kazahsztán, 12. Franciaország, 13. Norvégia, 14. Ausztria, 15. MAGYARORSZÁG, 16. Szlovénia

Magyarország és Szlovénia jövőre a divízió I/A-ban szerepel, míg Lengyelország és Nagy-Britannia feljutott az elitbe.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!