Postabontás

2022.09.24. 19:01

Hol marad a buszjárat? - mérgelődik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Dunántúli Napló

Hétköznaponként reggel hét és nyolc óra között három buszjárat közlekedik az MTA Székház és a Főpályaudvar között. Ez az az időintervallum, amikor a legtöbben útnak indulnak otthonról iskolába, munkahelyre. Az, hogy a buszok nagyjából húszpercenként közlekednek, eleve nem mondható zsúfolt menetrendnek. Ahhoz, hogy az utasok nyolc órára odaérjenek az iskolába, vagy a munkahelyükre, a nyolc órához legközelebbi időpontban induló járat már későinek számít. Marad tehát egy, ami ideális, a hét órához közelebbi ugyanis túl korai. Nos, ezen a héten ez az egyetlen elfogadható időpontban induló buszjárat már másodszor nem jött időben. Hogy jött-e egyáltalán, azt nem tudom, mert miután 7-8 percet késett a busz, felhívtam egy kollégámat, aki a környéken lakik, és tudtam, hogy autóval megy munkába, hogy vegyen fel a megállóban.

Hasonló eset egyébként a múlt héten is előfordult. Javaslom, hogy ha ennyire bizonytalan a közlekedés, akkor inkább csak azokat a járatokat jelöljék a menetrendben, amelyek biztosan és pontosan közlekednek is. Mert ezek a kimaradások – vagy késések – rendkívül sok kellemetlenséget okoznak. Jóhiszeműként azt is feltételezhetném, hogy a busz a kiírtnál kicsit korábban megy el, és ezért én lekésem, de a megállóban várakozó tömegből arra következtettem, hogy nem erről van szó. Vagy mindenki álljon ki a megállóba már 7 órakor, hogy a 8-ig bezárólag várható három buszjárat közül hátha legalább egy megérkezik? Megnéztem a Tüke Busz honlapját is, hátha találok magyarázatot a rendszeres járatkimaradásra, vagy késésre, de semmi. Itt volt az autómentes nap, amikor mindenki ingyen közlekedhetett. Ha ilyen pontatlan a tömegközlekedésünk, akkor kitalálhatnak bármilyen hangzatos akciót, akkor se lesz népszerűbb a helyi járatokon való utazás. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában