Kecskemét / Galériával

2022.05.19. 16:19

A Rotary Tékába is jutott egy jó cselekedet

Kecskeméten, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 27. évfordulóját. Ebből az alkalomból 27 jó cselekedetet teljesítenek a diákok. Csütörtökön is megvalósult egy: a vasútállomáson lévő Rotary Tékában helyeztek el könyveket a 2/B és a 4/B osztályosok.

Sebestyén Hajnalka

Mesekönyveket és regényeket is elhelyeztek a gyerekek a Rotary Tékában. Fotó: Bús Csaba

A 27 jó cselekedet programról Benczéné Wágner Anita pedagógus mesélt. Elmondta: két évvel ezelőtt, az iskola 25. születésnapját szerették volna méltó módon emlékezetessé tenni. Akkor a járvány nem tette lehetővé, így most 25+2 születésnapot ünneplik meg. Nem is akárhogyan, 25+2, azaz 27 jó cselekedet vállaltak fel a tanulók.

A jó cselekedetek áprilisban vették kezdetüket. Többek között a 6. évfolyamosok a Nagytemplomban, az 5. évfolyamosok a Szent Család Plébánián segítettek a napi teendőkben. A 7-8. osztályosok a Máltai Szeretetszolgálatnak nyújtanak segítséget, amikor kérik. A diákok járták még a Margaréta Otthonban, ahol vidám műsorral vittek örömet az idősek hétköznapjaiba. Jövő héten újabb előadást adnak nekik elő. A legkisebbek különböző ajándékokat készítenek, melyet szintén idősotthonok lakói kapnak. 

Csütörtökön Kovács Gyöngyi tanítónő a 2/B-vel, Bense Erzsébet tanítónő a 4/B-vel sétált el a vasútállomáson lévő Rotary Tékához, ahol könyveket helyeztek el. A gyűjtemény sokféle könyvvel gyarapodott, mesekönyvekkel, regényekkel egyaránt. A Rotary Club Kecskemét részéről Riczu Pétert és Varga Tibor, valamint az országos Rotary kormányzója, Németh László örömmel fogadta az adományt. Németh Lászlótól megtudtuk, sikerrel működik a Rotary Téka. Az utasközönség szívesen vesz le a polcról olvasnivalót, tesz helyette másikat, vagy a következő utazásánál visszaviszi. 

A Szent Imre Katolikus Általános Iskolában június közepén zárul a 27 jó cselekedet program. Az új műfüves pálya avatójával kötik majd össze az ünnepélyes zárását, értékelését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában