I. Nemzetközi Roma Vállalkozói és Vezetői Fórum

2022.09.27. 11:07

Az Európai Parlamentben tart előadást a békési cigányvendéglős

Ásós Géza, az ország első cigány étterme, a békési Kira Vendéglő vezetője meghívást kapott az I. Nemzetközi Roma Vállalkozói és Vezetői Fórumra, amelyet október 11-én, Brüsszelben, az Európai Parlament épületében tartanak. Ásós Gézát előadónak kérték fel az eseményre, hogy ossza meg tapasztalatait, tudását a jelenlévőkkel.

P. G.

Fotó: Simon Móricz-Sabján

Ásós Géza lapunknak elmondta, nagyon meglepődött, amikor megkapta a meghívást.

– Óriási megtiszteltetésnek tartom, egy békési cigány embert meghívnak Brüsszelbe, hogy előadást tartson – hangsúlyozta Ásós Géza.

A fórum célja, hogy összehozza a tagállamok, az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Tanács képviselőit, valamint a legfontosabb érdekelt feleket, hogy kicseréljék ismereteiket, tapasztalataikat és jó gyakorlataikat a roma érdekek képviseletéről a munkaerőpiac, az üzleti élet és a vállalkozói szféra terén, illetve megvitassák az előttük álló kérdéseket és kihívásokat.

A fórum lehetőséget ad arra is, hogy a roma vállalkozók, képviselők és üzletemberek megosszák saját történeteiket és a sikerhez vezető útjukat, milyen nehézségekkel és kihívásokkal találkoztak útjuk során, és milyen tanácsokat tudnak adni azoknak, akik hasonló utat szeretnének választani.

Írásbeli meghívásában Járóka Lívia európai parlamenti képviselő kiemelte, egy héttel az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságban a szlovákiai tényfeltáró misszió alapján készített „A telepeken élő romák helyzete az EU-ban” című jelentés elfogadása után, és két héttel az EU Tanácsának cseh elnöksége által szervezett, a romák integrációjával foglalkozó európai platform előtt, a háború okozta és COVID utáni recesszió idején, ez az esemény jó alkalmat biztosít mindarra, hogy megvizsgálják, merre tartanak a jelenlegi tagállami roma szakpolitikák, és milyen eredményeket értek el.

A konferenciát hibrid módon szervezik meg, ami lehetővé teszi, hogy személyesen és online módon is részt vehetnek az eseményen. A tanácskozás angol nyelven, magyar tolmácsolással zajlik majd. Ásós Géza személyesen tart majd előadást az Európai Parlament épületében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában