Munkálatok

2022.06.28. 17:00

Karbantartás: meleg víz nélkül Miskolcon

Éves karbantartást végez a hőszolgáltató, amely miatt részlegesen nem lesz melegvíz-szolgáltatás.

UA

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A szokásos éves karbantartását tartja a Miskolci Hőszolgáltató Kft. A zavartalan és folyamatos szolgáltatás érdekében a Mihő rendszeresen gondoskodik a szolgáltatórendszer ellenőrzéséről, karbantartásáról: „A karbantartás során kollégáink olyan hibákat tárnak fel, szüntetnek meg, melyek télen akár fűtésszünetet is okozhatnának” – írja közleményében a szolgáltató. 

Időpontok 

A munkálatok miatt az Avas és Belváros városrészekben június 28-án éjféltől várhatóan július 1-jén éjfélig fog szünetelni a melegvíz-szolgáltatás. Bulgárföld és Diósgyőr városrészekben csak rövid idejű melegvíz-szolgáltatási szünet várható, melyről külön fogják tájékoztatni majd az érintett lakókat. A távhőszolgáltatási rendszer nyári karbantartása idején a melegvíz-csapokból hideg víz folyik, amelyet a melegvíz-mérő óra megmér, ami felesleges költséget okoz. „Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a melegvíz-csapokat ne használják a karbantartási időszakban” – húzza alá közleményében a távhőszolgáltató, egyben arra is felhívja a lakók figyelmét, hogy a lakóépületek belső fűtési rendszerében a karbantartási munkálatok alatt is víz van, a radiátorcserét csak a Mihővel egyeztetve, a fűtési csövek ürítését követően lehet elvégezni. 

Megkérdeztük Tiszaújváros távhőszolgáltatóját, amely megkeresésünkre azt mondta, hogy szintén az éves nyári karbantartási munkálatokat végzi ebben az időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában