Súlyos testi sértés

2023.06.01. 08:30

Nem fizetett neki a királdi kocsmában, eltörte az orrát

A vendéglátóhely teraszán egy alkalommal ököllel jobb szemtájékon ütötte a férfit.

BOON

Fotó: Nomad_Soul

Az Ózdi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 33 éves férfival szemben. A vád szerint a férfi idén január 3-án 16 óra körül egy királdi presszóban – ittas állapotban – kötekedni kezdett a szintén ott tartózkodó sértettel, akit több alkalommal felszólított, hogy fizessen neki italt. A sértett mindannyiszor megtagadta a vádlott kérését, aki ettől felindult állapotba került, majd amikor a sértett távozott a presszóból, a vádlott utána ment és a vendéglátóhely teraszán egy alkalommal ököllel  jobb szemtájékon ütötte a férfit. Az ütést követően a sértett a presszó lépcsőjére ült. Ezt látva a vádlott jobb lábbal megpróbálta megrúgni a fejét, amelyet azonban a sértett időközben odaérkező ismerőse megakadályozott. A fentieket követően a vádlott távozott a helyszínről.

Próbaidőre küldenék 

A sértett a vádlott általi bántalmazás következtében a jobb alsó szemhéj nyílt sebét, valamint az orrcsont és a jobb oldali arccsont 8 napon túl, ténylegesen 30 nap alatt gyógyuló darabos töréses sérülését szenvedte el. 

Az eljárás tárgyát képező bűncselekményt a Btk. 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában