Helyi sport

2022.06.28. 12:09

Címvédés 5 km-en

Olasz Anna számára a kiemelt verseny jön holnap, a 10 kilométeres futam következik a Lupa-tavon. Fotó: Dömötör Csaba/MW

Ana Marcela Cunha címvédésével ért véget a nyílt vízi úszók öt kilométeres futama a világbajnokságon. A brazil sportoló csupán az utolsó néhány száz méteren vette át a vezetést a tegnapi futamon. Két magyar versenyző indult, Rohács Réka a 15., Balogh Vivien pedig a 24. helyen végzett. A férfiak mezőnyében a címvédő Rasovszky Kristóf a 9., Betlehem Dávid pedig a 7. helyen végzett. 

 Nincs mint szépíteni, ezt egész egyszerűen elrontottam a rajtnál, onnantól kezdve pedig nem is volt esélyem. Két nap múlva, a tíz kilométeren nem lehet mit tenni, rögtön el kell menni a többiekkel 

– értékelt Rasovszky. 

A nyílt vízi úszók holnap a 10 kilométeres, olimpiai számban versenyeznek a Lupa-tavon. A hölgyek nyolc órakor kez­­denek, a mezőnyben pedig ott lesz a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet klasszisa, Olasz Anna is, mellette Balogh Vivien képviseli a magyar színeket, míg a délben rajtoló férfi mezőnyben Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid indul. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában