Rendészeti alapismeretek az első órán

2022.08.10. 20:37

Szegeden is megkezdődött a határvadászok képzése - videó

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A képzés megnyitóján dr. Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszöntötte a határvadászokat, majd Nagy István r. ezredes, a Határvadász Ezred megbízott parancsnoka mutatkozott be az állománynak. Ezt követően nem sokkal meg is kezdődött az első tanóra, melyen az egyenruhások rendészeti alapismereteket szereztek - adta hírül a megyei rendőrség.

A Határvadász Ezredbe történő jelentkezés menetéről, a felvételi eljárásról és az új jogviszony tartalmáról bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes. 

A négyhetes, 180 tanórás képzés alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti- és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a tanulók az ORFK közlése szerint. A rendészeti szakmai ismereteken belül a határvadász-tanulók megismerkednek a szolgálatukhoz szükséges jogszabályokkal és belső normákkal, valamint azokkal az alapelvekkel, amelyeket be kell tartaniuk járőrszolgálatuk során - írták.

A gyakorlati képzésen megtanulják az igazoltatás, a személy-, a csomag- és a gépjárműátvizsgálás, valamint a helyszínbiztosítás, illetve a zárás és terepkutatás lépéseit. 

A jogi ismeretek oktatása során az alapvető emberi jogok, a büntetőjog, a szabálysértési ismeretek és a különböző rendőrségi normák kerülnek fókuszba.

A lövészeti és intézkedéstaktikai képzési egységben az egyes intézkedéstípusoknál alkalmazandó fogásokat tanulják meg a hallgatók, és lőelméleti és lőgyakorlati órákon vesznek részt. A határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési tanegységben a határrendészeti szolgálati ág feladatrendszerével ismerkednek meg a tanulók.

 A toborzás és a jelentkezők alkalmassági szűrése folytatódik.

300 ezer forint alapilletmény

Az ORFK közölte: a szerződéses határvadászok oktatásuk első napjától bruttó 300 ezer forint havi alapilletményt kapnak, a képzés teljes idejére a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosít, valamint a nem helyben lakók számára szállást nyújt.


   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában