Szegedi hírek

2023.08.14. 11:03

Nemzetközi figyelmet kapott az egyik szegedi étterem

delmagyar.hu

Katkó Krisztina a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje.Fotó: Frank Yvette

Nemrégiben az Alkimista Kulináris Műhelynél forgatott a Michelin Guide médiacsapata, a videó már megtekinthető. A kisfilmben látható Katkó Krisztina, az Alkimista Kulináris Műhely séfje, aki egyben volt kollégánk.

Ilyen nemzetközi kuliáris figyelmet ezidáig a régió és a város nem kapott, mi most nagyon büszkék vagyunk! Az ország egyik legkisebb konyhájából, egy eldugott étteremből ez a teljesítmény nagy dolog, reméljük tisztességes munkát adunk ki a kezünből ezután is 

Adta hírül a vendéglátóhely.

Katkó Krisztina étterme utáni érdeklődés továbbra sem lankad. Az Alkimista Kulináris Műhely az ország hét legjobb progresszív magyar konyhájának egyike. 

Szívesen lennék kulináris kékharisnya 

– fogalmaz az egykori gazdasági újságíró, aki egyáltalán nem érzi sértőnek az elnevezést. Sőt! Az éttermet családi vállalkozásként működtetik a Tisza-parti városban.

Nagyon bírnám, ha most, a 21. században olyan kaliberű kulináris kékharisnya lehetnék, mint, mondjuk, a 1750-es években Brillat Savarin vagy jóval korábban Nicolas Flamel volt” – hökkent meg már a beszélgetés elején Katkó Krisztina, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje. Szerinte a 18. században a „kékharisnyaság a nők agyhalálos elfoglaltságai mellett” nyitottságot, olvasottságot, kíváncsiságot és némi intellektuális különutasságot jelzett olyan időkben, amikor ez nem volt divatos. „És akkor még az alkímia is menő volt

 – teszi hozzá a Délmagyarország volt munkatársa, aki 20 év újságírás után avanzsált séffé.

A teljes interjú az Indexen olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában