Frissen Fejérből

2022.05.19. 14:39

Nem csak a fizetését vitte haza a Fejér megyei építkezésről, több százezres kárt okozott

A Sárbogárdi Járási Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás vétsége és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy épületen kivitelezési munkát végző cég alkalmazottjaként a rábízott építési anyagokat, eszközöket jogtalanul eltulajdonította.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint a férfi 2020. októbere és 2021. februárja között az egyik Fejér megyei település épületén alvállalkozóként kivitelezési munkát végző cég alkalmazottjaként a rábízott, és a helyszínre szállított kivitelezési, építési anyagokat, eszközöket eltulajdonította, amellyel mintegy 370.000,- Ft kárt okozott. A vádlott lakásán tartott kutatás során a nyomozó hatóság néhány építési anyagot, illetve eszközt megtalált, így a kárból mintegy 81.000,- Ft megtérült. A vádlott 2021. január elején ugyanerről az építési helyről eltulajdonított egy kibontott öntvénykádat, amelyet felszólításra visszaszállított, így a 25.000,- Ft-os kár megtérült. Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!