Frissen Fejérből

2022.06.28. 12:23

Akár ezerhatszáz munkahely is létrejöhet, ha nyernek a pályázatok Fehérváron

A Nemzeti Befeketési Ügynökség (HIPA) jelenleg 12 olyan, székesfehérvári céget, telephelyet érintő, döntés előtt álló projektet kezel, amelyek esetében, ha a tárgyalási folyamatok végét követően a jelenleg ismert paraméterekkel valósulnak meg ezek a projektek, úgy a beruházások által összesen 1.608 új munkahely jön létre és mintegy 148 milliárd forint kerül befektetésre - minderről Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője számolt be közösségi oldalán.

Házi Péter

Forrás: Pexels

A Versenyképesség Növelő Támogatás célja, hogy a Magyar Állam egyszeri, nem visszatérítendő költségvetési támogatás nyújtásával a közép- és nagyvállalkozásokat a COVID-19-járvány következtében a gazdaság számára szükséges beruházásokra ösztönözze.

2020 és 2022 között 37 esetben kaptak ilyen támogatást székesfehérvári telephelyű cégek, ami közel 13 milliárd forint támogatást jelentett, s ezek segítségével 37 milliárdnyi  beruházás valósult meg. A támogatásban több mint 8 ezer munkahely volt érintett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában