Ajánló

2022.12.09. 07:00

Adventi készülődés, koncertek, vásárok várják hétvégén a Heves megyében kikapcsolódni vágyókat

Összegyűjtöttük a hétvégi programokat, hogy olvasóink ne maradjanak le semmiről.

HEOL

Körhinta a hatvani főtéren

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

 

December 9., péntek

 

Eger:

  • 15 óra 30 perctől 18 óráig a Városháza üvegtermében ismét nyitva áll a Jégpalota. Kreatív, játékos programokkal, filmvetítéssel várja a legkisebbeket a mesék csodás világa.
Forrás: visiteger.com
  • 15 órától 18 óráig Egri Téli Tali a Kracker udvarban: Az Egri Téli Talira finomságokkal, kézműves játszóházzal, adventi ajándékvásárral, karácsonyi selfie-ponttal, tematikus sétával és koncerttel is készülnek a szervezők. 15óra 30 perctől: Kézműves foglalkozás gyerekeknek, 16 órától a Sárbogár zenekar koncertezik, majd 16 óra 45 perkor a Kracker udvarból Itália Egerben - városnéző séta indul. Sétavezető: Bella Marone. A tematikus városnéző sétán való részvételre szóló kupont (mely a vezetett sétát és a séta végén egy pohár forralt bort tartalmaz) 1000 Ft adományért adják ajándékba, amelynek összegében teljes egészében az Egri Közösségi Alapítványt támogatják.
  • 17 órától Eger Advent keretében Moodgarden lép színpadra a Dobó téren. Könnyed alternatív és buli-pop-rock stílusú dalokat játszanak majd, és a feldolgozások mellett saját számaikkal is megpróbálják elkápráztatni az egri közönséget. 19 órától Vastag Csaba koncertjén mulathatnak az érdeklődők.

Gyöngyös: A Gyöngyösi Advent keretén belül 18 órától láthatják az érdeklődők a Fitt Kriszti tánciskola karácsonyi műsorát, 19 órától pedig Varga Miklós ünnepi műsorát.

Mátraszentimre: Adventi zenés esték keretében 17 órától az iskola előtti udvaron és nagyteremben A Gyöngyhajú lány, akinek nem tudtuk a nevét az Ezüst esőben, Rockopera - Omega emlékműsor: Előadják: Berze-Nagy János Gimnázium tanulói és barátaik.

Forrás: programturizmus.hu

Noszvaj: 17 óra 30 perckor az iskola aulájában Téli ima- a Derce Banda koncertje kezdődik Dsupin Pál megzenésített verseivel.

December 10., szombat


 

Eger:

  • 10 órától 16 óráig várja az érdeklődőket a Csillagvizsgáló. Részletes program plakátjukon látható:
Forrás: visiteger.com
  • Az Eger Advent keretében koncertek lesznek a Dobó téren: 10 óra 30 perctől az Alma Együttes, 18 óra 30 perctől Akusztik Duó - Nyikes Linda és Kovács Sándor, majd 20 órától B. Tóth László.
  • 13 órától 17 óráig a Városháza üvegtermében ismét nyitva áll a Jégpalota. 14 órától Gombóc Artúr karácsonya címmel interaktív bábos foglalkozást tart Szűcs Réka és Zádori Szilárd. 15 órától Fenyőlegenda mesekönyvszínház címmel Soó Gyöngyvér és Bábinszki Ági előadást tart a kicsiknek
  • 15.30-kor az érseki palota udvarán meggyújtják a harmadik adventi gyertyát.
  • 16 órától az érseki palota udvarán Betlehem készítő pályázat alkotásainak megáldása és kiállítás megnyitó lesz.
Forrás: programturizmus.hu

Gyöngyös: A Gyöngyösi Advent keretén belül 18 órától Sound of Spirit Énekegyüttes előadását, majd 19 órától Veres Mónika Nika akusztik koncertjét élvezhetik az érdeklődők.

Hatvan:

  • 10 órától az Ady Endre Könyvtárban Luca-napi készülődés kezdődik a néphagyományokhoz kapcsolódó kézműves programokkal.
Forrás: hatvaniturizmus.hu
  • 17 órától a Kossuth téren Vásáry André koncert lesz.
Forrás: hatvaniturizmus.hu

Szihalom: 10 órakor megérkezik a Kis Bocs Mikulás. Sok-sok ajándékkal, meleg kakaóval, friss kaláccsal várják a gyerekeket a Magyar - Tár - Házba, a Széchenyi út 3. címre. A kreatív sarokban karácsonyfa díszeket készíthetnek az alkotni vágyók, és a harminc percenként induló mikulásvonatra is felülhetnek a vállalkozó szelleműek. Ezen kívül ingyen elvihető sarokkal készülnek a szervezők. Itt bárki elhelyezheti az ajándékait, aki pedig szeretne, ingyen elviheti belőle azt, amire szüksége van. 

December 11., vasárnap


 

Eger:

  • 16 órától III. Adventi gyertyagyújtás a Dobó téren, majd 17 óra 30 perctől Báder Elemér és Svéd Mátyás lép fel, majd 19 órától Gájer Bálint.
  • 10 órától délig arcfestéssel, déltől 18 óráig filmvetítésekkel, kreatív, játékos programokkal, várja a legkisebbeket a Városháza üvegtermében a Jégpalota.

Gyöngyös: A Gyöngyösi Advent keretén belül 18 órától 3. Adventi gyertyagyújtás: áldást mond Nagy Gábor, az Üdvhadsereg hadnagya, közreműködik a Cantus Corvinus Vegyeskar.

Hatvan:

  • 16 órától a Hatvani Evangélikus Templomban ünnepi koncertet tartanak.
  • 18 órától a Kossuth tér III. adventi gyertyagyújtás lesz.
  • 18.30 Grassalkovich-kastély dísztermében karácsonyváró koncertet adnak
Forrás: hatvaniturizmus.hu

Andornaktálya: 8 és 14 óra között a templom előtti téren zsibvásárt tartanak.

Gyöngyöstarján: 18 órától a Gyöngyöstarján Közösségi Színtéren Lucázást tartanak: Ismét megtöltik a 600 literes üstöt, hogy elkészítsék a legfinomabb forraltbort. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában