Ülünk a vonaton

2023.01.29. 09:42

Sorompóhiba miatt 96 percet késett a Mátra Interrégió vonat, nem is ment el Gyöngyösig

Ráérősen haladtak szombat este a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon. Az egyik egri vonat 80 percet késett.

HEOL

A Füzesabonyból induló és oda érkező járatokat érinti a változás

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Rákosliget és Pécel között sorompóhiba lassította a vonatforgalmat, ezért a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok meneteideje 15-20 perccel meghosszabbodott, közölte a Mávinform szombat délután. Aztán fokozódott a helyzet, s a közlésük szerint: 

A Keleti pályaudvarról Gyöngyösre menetrend szerint szombaton 18:30-kor elindult, de 96 perc késéssel közlekedő Mátra InterRégió (IR3018) végállomása a szombaton Vámosgyörk volt. Onnan visszaindult a Keletibe Mátra IR vonatként (IR3031). A két IR vonat (3018 és a 3031) Vámosgyörk-Gyöngyös között nem közlekedett. Az utasok következő Mátra IR vonatokkal tudtak tovább utazni.


Az Egerbe tartók se jártak sokkal jobban.  A Keleti pályaudvarról Egerbe menetrend szerint szombaton  18 órakor elindult, de 80 perc késéssel közlekedő Agria InterRégió (IR558) vonat csak Füzesabony állomásig közlekedett, ott másik vonatra kellett átszállni. A FLIRT vonat Füzesabonyból visszaindult a Keleti pályaudvarra Agria IR (IR5501) vonatként. Füzesabonyból nem indult a Keletibe 20:07-kor Agria IR vonat. Az utasok a Füzesabonyba induló személyvonattal (5531) utazhatnak. 

Aztán este jött a jó hír: Rákosliget és Pécel között megjavították a sorompót, a vonatoknak már nem kell lassítaniuk. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok menetrendje folyamatosan állt helyre. Vasárnap hajnaltól  már nem kell késésekkel, vonatkimaradásokkal számolni a Mávinform közlése szerint.

Igaz, vasárnap délelőtt újabb hiba miatt voltak késések. A Mávinform reggel nyolc körül azt közölte:  Rákos és Kőbánya-felső állomások között meghibásodott a biztosítóberendezés. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalan 10-15 perccel megnőhet a vonatok menetideje. Szerencsére azonban egy órával később már azt tették közzé: megjavították a biztosítóberendezést. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalan a vonatok már menetrendszerűen közlekednek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában