Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Közösség, kultúra, bisztró – a Scrutonban jártunk

default user icon
MME
Három helyszínen, izgalmas előadásokkal, finom kávéval, házi süteménnyel és bisztrókonyhával várja vendégeit a Scruton Közösségi Tér. A rendezvényhelyszínként, olvasóteremként és kávézóként működő Veres Pálné utcai Scruton V.P.-ben töltöttünk egy kellemes péntek délutánt.

Sir Roger Scruton, angol filozófus nevét viseli a közösségi tér és kávézó, ahol a tulajdonosok célja a hagyományőrző és értéktisztelő, scrutoni értékrend megismertetése, továbbépítése, emellett pedig egy izgalmas gasztronómiai élmény biztosítása a hozzájuk betérőknek.

A közösségi tér első helyszíne 2020 őszén nyílt meg, a Zoltán utcában. A belső terek hangulatát az egyedi tervezésű enteriőr és grafikák, valamint Roger Scruton személyes használati tárgyai teszik autentikussá. Itt kapott helyet a professzor íróasztala, lovaglónyerge és néhány lemeze, amelyeket az özvegye ajándékozott a közösségi térnek.

A 2021 őszén a Mathias Corvinus Collegium épületében megnyílt második műhely elsősorban az egyetemistáknak és a fiataloknak kínál kikapcsolódási lehetőséget: egy kávé vagy tea mellett remekül lehet beszélgetni, tanulni.

 A V.P. harmadik helyszínként, idén tavasszal nyitott meg. A vendégtér tágas, világos, kiválóan alkalmas tanulásra, munkára vagy megbeszélésre, de tökéletes helyszíne különféle előadásoknak is. A kulturális programok a könyvbemutatóktól a társadalmi kérdéseket érintő vitaesteken át a zenés borkóstolóig terjednek.

Az alagsorban helyet kapott egy kiállítóterem és egy podcaststúdió is. A helyiségek bérelhetők, lehetőséget biztosítva a feltörekvő művészeknek, vállalkozásoknak.

A Scruton Közösségi Térben a gasztronómia is meghatározó, így bármely napszakban látogatunk is a kávézóba, egész biztosan találunk kedvünkre valót az étel- és italkínálatból. Ha egy nehéz feladathoz gyűjtünk energiát, vagy csak azt szeretnénk, hogy jól induljon a nap, választhatunk kiadós angol reggelit, omlettet, vagy a kovászos kenyerek széles kínálatából, esetleg amerikai palacsintát vajjal, porcukorral.

Hétköznap a déli órákban 1990 forintért kétfogásos menü mellett gondolhatjuk át a teendőket; ottjártunkkor éppen korhelyleves és lazacos tészta volt a kínálat. Ha van időnk, érdemes az étlapot is megnézni és megkóstolni az újragondolt magyaros ételeket. Mi a parajjal töltött hátszín mellett döntöttünk, amit káposztával és burgonyapürével tálaltak, és megkóstoltuk a rosé sertésszűzet is lecsóval, házi csónakburgonyával. Nem maradhatnak ki az olyan, bisztrók kínálatából kihagyhatatlan elemek sem, mint a cézársaláta vagy a különböző hamburgerek. Ha pedig egy fárasztó nap után könnyű vacsorára vagy akár csak egy italra és kis falatkákra vágyunk, a Scruton akkor is jó választás.

A Scrutonban az étel- és italkínálatot úgy állították össze, hogy az minden elemében értéket képviseljen: a beszállítókat gondos kutatómunka és szigorú kritériumrendszer alapján választották ki. A fenntarthatóság jegyében az alapanyagokat kizárólag hazai termelőktől szerzik be, akik büszkék az általuk megtermelt vagy előállított termékekre. Így fogyasztásunkkal a helyi termelőket, kézműves vállalkozásokat is támogatjuk, miközben környezetünkért is sokat teszünk.

 

 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss