Újabb amerikai százmilliók a baloldal sajtójának

A Telex Akadémiát a washingtoni külügyminisztérium egyik szerve támogatja.

Munkatársunktól
2022. 12. 08. 21:37
null
2020.10.23. Budapest Dull Szabolcs, Index.hu volt főszerkesztője Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A régi indexesek új blogjának főszerkesztője, a Gyurcsány Ferenc feleségével rendszeresen telefonálgató Dull Szabolcs bejelentette, hogy a most induló „oktatási" projektjüket az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) közel 300 millió forinttal támogatja – számolt be az Origó. 

A Dullék által címlapon „Indul a Telex Akadémia” címmel közzétett cikk szerint lesznek ingyenes és fizetős képzéseik is. Az Idea Alapítvánnyal közösen tanároknak, önállóan pedig 15–25 év közötti diákoknak szerveznek képzéseket. A Telex Akadémia szakmai igazgatója Munk Veronika tartalomfejlesztési vezető, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András.

Az Origó szerint a cikk utolsó bekezdése a legérdekesebb: 

A programunk ötletével több különböző, nyílt pályázaton is indultunk, végül az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) támogatja két évre 740  ezer dollárral. Ezt a pénzt nem a Telex működésére fordítjuk, hanem teljes egészében a fiataloknak szóló ingyenes programunkra és az oktatóközpont beindítására.

 

A Telex vezetője azt azonban „elfelejtette” megemlíteni, hogy a DRL a washingtoni külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik, amit a washingtoni szövetségi kongresszusnak kell megszavaznia.

Nem ez az első eset, hogy amerikai pénzek érkeznek a magyar baloldalhoz, mint ismert, több mint hárommilliárd forintnyi dollárt kapott az Egyesült Államokból a baloldal az országgyűlési kampányra, csak az nem világos, hogy kiktől. 

Borítókép: Dull Szabolcs az Index.hu volt, a Telex.hu jelenlegi főszerkesztője (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.