Állítólag átverték, ezért beperli egy volt transznemű az orvosait Amerikában

Azt mondták neki, hogy nincs más lehetőség.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News, Mandiner2023. 03. 23. 21:03
Nurse,Hand,Taking,Surgical,Instrument,For,Group,Of,Surgeons,At
1932234707 Fotó: Photoroyalty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kettős masztektómiát hajtottak végre – melleltávolító műtét – a tinédzser Layla Jane-en még 13 éves korában, ezért most beperli a Permanente Medical Groupot és a Kaiser Foundation Hospitalst, azokat az egészségügyi szolgáltatókat, amelyek elvégezték a műtétet, 

ugyanis a lány 11 éves volt, amikor rájött, hogy transznemű.  

A most 18 éves Jane „szándékos csalással és eltitkolással” vádolja a szolgáltatókat, ugyanis azt állítja, hogy az orvosok kényszerítették bele a procedúrába, és azt mondták neki, hogy ez az egyetlen dolog, ami enyhíteni fogja a mentális egészségügyi problémáit.

„Nem hiszem, hogy meg kellett volna engedni a nemem megváltoztatását azelőtt, hogy legálisan nemi életet kezdtem volna élni” – fogalmazott a lány a Fox News-nak, amelyet cikkében idéz a Mandiner. Hozzáfűzte, hogy a teljes átállás csak olaj volt a tűzre, ami a mentális problémáit illeti. 

Ezekről azt mondta, korábban az öngyilkosságra is gondolt, mielőtt serdülőkorba lépett. Ügyvédje, Harmeet Dhillon szerint az akkor 13 éves lány gondozói nem végezték el a szükséges mentális egészségügyi kezeléseket a beavatkozás előtt, és soha senki nem tájékoztatta őt arról, hogy a nemváltásra vágyó tinédzserek 80-90 százaléka később lemond az átalakító műtétről.

A lánynak állítólag azt mondták az orvosai, hogy ha nem kezdi el a nemátalakító műtétek sorozatát, nagyobb az esélye annak, hogy öngyilkosságot kísérel meg, míg a 13 éves Jane szüleinek azt mondták, hogy választhatnak,

vagy egy „élő fiúk, vagy egy halott lányuk” lesz.

A bírósági iratok szerint a 18 éves Jane a „visszafordíthatatlan csonkításból” eredő egészségügyi problémák sorától szenved, beleértve a szoptatás képtelenségét, a fogamzásképtelenség megnövekedett valószínűségét és különböző endokrin problémákat is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.